L'Ajuntament ha iniciat un tractament experimental per intentar aturar la plaga de la mosca blanca o caparreta vermella que, aquest estiu, ha afectat molts veïns del municipi.
Aquest insecte, de petites dimensions, es veu fortament atret per la llum i, a les nits, envaeix habitatges i terrasses alterant la vida del veïnat. Per tal de controlar la plaga, l'Ajuntament farà extraccions i fumigacions als cactus afectats que es trobin en zones accessibles de la via pública, com ara camins forestals o espais públics. El tractament, que es començarà a aplicar el mes de setembre, està compost a base de sabó potàssic d'origen vegetal de baix impacte ambiental que impedeix el desenvolupament de l'insecte.
Des de l'Ajuntament es demana als propietaris de finques privades amb presència de la plaga que intentin, en la mesura del possible, arrencar i eliminar les plantes infectades. El mateix Ajuntament ha anat arrencant les que estan en espais públics com les del parc de la Fornaca o l'avinguda de la Cisa.
Amb aquestes actuacions es vol combatre la plaga i minimitzar les molèsties que pateixen els veïns de Vilassar.
La mosca blanca
La mosca blanca, també coneguda com a caparreta vermella o cotxinilla del carmí és una espècie que parasita, de forma natural, a la figuera de moro. De fet, exerceix un control biològic natural d'aquest cactus que és molt invasor. El seu cicle vital comença amb la posta d'ous sobre la planta. Després d'eclosionar apareixen les nimfes, clarament reconeixibles pel seu color vermell intens i la seva forma ovalada. En aquest estadi inicia la producció d'uns filaments blancs semblants al cotó fluix que acaben cobrint la planta i protegint el creixement de l'insecte.
Finalment, quan arriben a la fase adulta, les femelles es mantenen a la planta i els mascles (que són els que tenen ales) migren cap a altres àrees. És en aquest moment, quan tendeixen a concentrar-se sobre els punts emissors de llum de carrers i habitatges.