Vilassar disposarà en els propers mesos d'una àmplia zona per a Horta als terrenys del polígon industrial PP12 Riera de Vilassar, destinats a zona verda. L'avantprojecte d'Horta Social, Comunitària i de Jardineria Pública de Vilassar es va aprovar en el darrer ple del mes de maig.

">

Vilassar promou l'horta social i comunitària

Última revisió 12-02-2021 15:23
16/06/2017

hortaVilassar disposarà en els propers mesos d'una àmplia zona per a Horta als terrenys del polígon industrial PP12 Riera de Vilassar, destinats a zona verda. L'avantprojecte d'Horta Social, Comunitària i de Jardineria Pública de Vilassar es va aprovar en el darrer ple del mes de maig.

En el darrer Ple ordinari del més de maig es va aprovar l'avantprojecte d'Horta Social, Comunitària i de Jardineria Pública de Vilassar, fruit dels treballs duts a terme ens els darrers mesos per una comissió municipal integrada per tots els grups municipals, la secció ecologista de La Massa i experts a títol personal.

L'avantprojecte planteja el treball i la formació en agricultura ecològica a través de l'acció comunitària. És a dir, que les feixes llaurades siguin treballades de manera cooperativa i solidària, i que l'excedent generat es destini al Banc dels Aliments de fresc per a persones i famílies en situació de risc d'exclusió social i insuficiència alimentària. La proposta d'horta també inclou la possibilitat que sigui un espai de treball i formació professional per a persones que es trobin a l'atur, siguin econòmicament vulnerables i estiguin ateses pels serveis socials municipals.

Els mateixos terrenys del polígon on s'instal·larà la zona d'hora comunitària també contindran un espai gestionat per la jardineria pública municipal, de manera que s'encetaran projectes de gestió del verd com el de compostatge, a fi i efecte de generar recursos propis en adob ecològic.

A partir dels mesos de juliol i setembre es durà a terme un procés participatiu destinat al conjunt de la població de Vilassar i les seves institucions i entitats, que tindrà per objectiu concretar un projecte definitiu d'Horta i posar en marxa el projecte durant aquest any en curs. Properament es donaran a conèixer un seguit d'actes d'aquest procés participatiu.