Aquest dimecres 17 de maig es van presentar els resultats de l'enquesta sobre hàbits i comportaments relacionats amb la salut realitzada als alumnes de 4rt d‘ESO a Vilassar de Dalt, durant un acte en què va participar la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l'alcalde, Xavier Godàs, acompanyat de la regidora de joventut, Paula Lloret.

">

Es presenten els resultats de l'enquesta d'hàbits en salut de l'alumnat de 4t d'ESO de Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:24
19/05/2017

Estudi salutAquest dimecres 17 de maig es van presentar els resultats de l'enquesta sobre hàbits i comportaments relacionats amb la salut realitzada als alumnes de 4rt d‘ESO a Vilassar de Dalt, durant un acte en què va participar la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l'alcalde, Xavier Godàs, acompanyat de la regidora de joventut, Paula Lloret.

La regidora Paula Lloret va introduïr l'acte assenyalant que l'enquesta és un instrument molt útil per al diagnòstic, i a part de servir a l'àrea de salut també serà de molta ajuda al diagnòstic del Pla de Joventut de la localitat.

La diputada va remarcar la importància de tenir ben presents el concepte de «salut en totes les polítiques» i el paradigma dels Determinants Socials de la Salut”. En aquest sentit, Laura Martínez va emplaçar totes les àrees i regidories a «pensar en salut». Finalment va «felicitar sense abaixar l'alerta» al municipi perquè en general s'observen uns valors més positius en molts dels indicadors d'hàbits i comportaments relacionats amb la salut en comparació amb la resta de la demarcació.

Pel que fa als resultats de l'enquesta, exposats per la Diputació, es va fer especial èmfasi en quines són les àrees que presenten resultats més positius comparant-los amb el conjunt de la província: menor consum d'aliments no saludables (refrescos, pastes, snacks, entre altres) i millor coneixement i actituds menys de risc respecte l'ús del preservatiu. Sobre el marge de millora respecte al conjunt de la demarcació, es van assenyalar uns patrons d'oci molt individualitzats i basats en pantalles i la major freqüència de consum de tabac

L'alcalde, Xavier Godàs, va tancar l'acte amb algunes reflexions. En primer lloc va agraïr el fet de disposar de les dades que proporciona l'enquesta per a un correcte abordatge dels reptes, fugint d'aquell impuls d'orientar polítiques basades en la generalització de les experiències, opinions i creences particulars. Va assenyalar també la importància dels referents normatius, específicament la família, pel que fa a l'adopció de bons hàbits per parts dels adolescents. I finalment, va alertar d'una tendència que s'observa en els resultats de l'enquesta: la feminització dels patrons de consums i hàbits de risc, on molts han deixat de ser ja preeminentment masculins.

Font: Diputació de Barcelona