Continuant en la línia dels últims anys, durant el passat estiu es va portar a terme la digitalització dels fons de la Baronia de Vilassar dipositat a l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà del Castell de Vilassar. Durant el mes d'agost, sota la direcció de la Coral Cuadrada, es va digitalitzar documentació cadastral, capbreus, plets, censos, memòries, correspondència i lligalls que anirien dels s. XIV a principis del XX.

">

Digitalització del fons de Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:24
04/11/2016

digitalització castellContinuant en la línia dels últims anys, durant el passat estiu es va portar a terme la digitalització dels fons de la Baronia de Vilassar dipositat a l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà del Castell de Vilassar. Durant el mes d'agost, sota la direcció de la Coral Cuadrada, es va digitalitzar documentació cadastral, capbreus, plets, censos, memòries, correspondència i lligalls que anirien dels s. XIV a principis del XX.

Aquest passat mes d'octubre el Sr. Ramon de Sarriera, Marquès de Barberà, en presència de l'alcalde Xavier Godàs i del president del Museu Benet Oliva, va fer lliurament d'una còpia digitalitzada d'aquesta documentació que passarà a formar part de l'Arxiu Històric de Vilassar amb seu a can Banús. Aquesta documentació serà consultable un cop es procedeixi a la seva catalogació, sumant-se als més de 10.000 pergamins que ja estan a disposició dels estudiosos a l'Arxiu.

La línia de col.laboració entre l'Ajuntamnent, el Museu i la propietat de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà permet posicionar el nostre arxiu com un dels fons patrimonials més importants del nostre país.