L'agenda del mes d'octubre ha tornat a destacar a Vilassar per la Fira del Bolet i la Natura, un esdeveniment que després de 27 anys ha esdevingut un punt de trobada pels amants dels bolets i de les fires de tardor.

">

La Fira del Bolet, la cita ineludible de Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:24
25/10/2016

Fira del BoletL'agenda del mes d'octubre ha tornat a destacar a Vilassar per la Fira del Bolet i la Natura, un esdeveniment que després de 27 anys ha esdevingut un punt de trobada pels amants dels bolets i de les fires de tardor.

Vilassar de Dalt va tornar a ser el passat cap de setmana poble de referència en les fires de tardor que giren entorn del bolet. Any rere any, la cita aconsegueix xifres de visitants que sobrepassen el miler de persones, tal i com ha passat en aquesta edició que, tot i la manca de bolets al bosc, no n'han faltat a les parades de la Fira. Un esdeveniment al qual s'hi ha sumat el 48h Open House Bcn que, en una nova edició, ha permès descobrir el patrimoni arquitectònic de Vilassar. 

Fira del Bolet - Inauguració oficial amb les autoritats locals i convidades

Fira del Bolet - Inauguració oficial amb les autoritats locals i convidades

La inauguració oficial de la Fira va tenir lloc diumenge 23 al matí i va comptar amb la presència de les autoritats locals i convidades, entre les quals va destacar l'assistència de Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística del Maresme. El parlament de benvinguda va anar a càrrec de la cara visible de la Fira i president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell, i de la regidora de Turisme de l'Ajuntament, Paula Lloret, que va elogiar la gran tasca de l'entitat organitzadora.

Fira del Bolet- Jocs verticals

Fira del Bolet

Fira del Bolet

Fira del Bolet

Un any més, el carrer Marquès de Barberà es va omplir de gom a gom per acollir les més de cinquanta parades de productes diversos, des dels més artesanals, els inevitables bolets, els embotits i formatges, passant pels cistells, les castanyes o les diverses parades de col•lectius del municipi. També els més petits van tenir el seu espai de diversió amb els jocs verticals que ocupaven l'espai de la placeta Barberà.

El Museu va ser, un any més, l'emplaçament de la mostra que dóna a conèixer les diferents espècies de bolets i n'especifica el nom científic i popular.  Enguany, la mostra va anar acompanyada d'una exposició de fotografies de bolets i imatges d'edicions anteriors de la Fira.

Fira del Bolet - Mostra

Fira del Bolet - cistells de tardor

Fira del Bolet - Tastet

Fira del Bolet - Tastet

I el pati del Museu es va omplir per degustar el tastet de bolets, un dels atractius de la Fira. Al migdia va arribar el moment del veredicte del concurs de cistells de tardor que s'ha fet per primer cop en el marc de la fira. Lluïsa Bruguera i Rosa Estrada van ser les dues guanyadores d'aquesta primera edició. En el mateix acte, els Amics dels Bolets van voler fer un reconeixement a Marta Llongueras per tots els anys que, des del consistori, els ha ajudat amb la festa.

Fira del Bolet - reconeixement a Marta LLongueras

Fira del Bolet - Bolet d'Or a Miquel Vilamitjana


Finalment es va fer el lliurament del Bolet d'Or 2016, que va anar a mans del vilassarenc Miquel Vilamitjana per tots els anys d'implicació en la vida social de Vilassar. Vilamitjana va ser el primer cap de Colla dels Geganters de Vilassar, i ha estat vinculat a l'emissora municipal des dels seus inicis. I amb l'emissora, concretament, ha col•laborat en molts dels esdeveniments socioculturals i esportius de la Vila.