La Generalitat paga a Vilassar bona part del deute pendent

Última revisió 12-02-2021 15:24
02/09/2016

A finals de juliol la Generalitat va pagar a l'Ajuntament de Vilassar 127.500 euros corresponents a subvencions del 2011 que encara no s'havien fet efectives. Finalment el passat 30 d'agost s'han fet efectius 503.506,20 euros. Aquests ingressos permeten recuperar la normalitat en els terminis de pagament a proveïdors i tornar a una gestió més eficient del pressupost, tot i que encara resten pendents d'abonar poc més de tres-cents mil euros.

La situació de la Tresoreria de l'Ajuntament s'havia complicat força aquests darrers mesos. El deute de la Generalitat amb l'Ajuntament superava el milió d'euros, conseqüència dels impagaments de l'Administració central a la Generalitat, en concepte de pagaments que havia avançat l'administració local. El resultat era que el període de pagament a proveïdors ja s'aproximava als seixanta dies, superior al legalment previst. Malgrat aquesta situació de dificultat, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt no va ser inclòs per part del Departament de Governació en el llistat de municipis que figurava al recent conveni entre la Generalitat i la Diputació de Barcelona a través del qual la Diputació es feia càrrec de l'endeutament de la primera.

Davant d'aquest fet i atenent la situació financera i la falta de liquiditat de la Tresoreria, el govern municipal va redoblar els esforços de diàleg – que ja venien de mesos enrere -  per aconseguir fer efectius els pagaments pendents el més aviat possible.  S'han presentat escrits de queixa i recurs i s'han celebrat tot un conjunt d'entrevistes amb representants institucionals que han constatat la bona predisposició, empatia i corresponsabilitat del nou govern de la Generalitat envers la fragilitat financera de molts municipis com Vilassar de Dalt.

A finals de juliol la Generalitat ja va pagar 127.500 euros corresponents a unes subvencions del 2011 reconvertides en despesa corrent que encara no s'havien fet efectives. Finalment el 30 d'agost s'han fet efectius 503.506,20 euros segons el detall adjunt.

deute generalitat


Amb aquests ingressos l'Ajuntament de Vilassar pot recuperar la normalitat en els terminis de pagament a proveïdors i tornar a una gestió més eficient del pressupost, tot i que encara resten pendents d'abonar poc més de tres-cents mil euros.

El govern municipal vol agrair l'esforç de la Generalitat per resoldre aquesta situació, sobretot, han assegurat, perquè son conscients de les dificultats financeres que també pateix aquesta institució. La col•laboració entre els governs d'ambdues administracions ha permès resoldre una situació difícil tot preservant els serveis que es presten a la ciutadania.