Un recorregut pels escenaris i textos del Retaule dels Sants Màrtirs va ser l'eix de la presentació de la Guia de recursos 2016 de les Biblioteques del Maresme. El document, que recull rutes literàries pels diversos pobles de la comarca, vol ser una mostra de les col·leccions locals de cadascuna de les biblioteques participants.

">

Una ruta literària reviu el Retaule dels Sants Màrtirs

Última revisió 12-02-2021 15:24
11/07/2016

Ruta retauleUn recorregut pels escenaris i textos del Retaule dels Sants Màrtirs va ser l'eix de la presentació de la Guia de recursos 2016 de les Biblioteques del Maresme. El document, que recull rutes literàries pels diversos pobles de la comarca, vol ser una mostra de les col·leccions locals de cadascuna de les biblioteques participants.

Ruta retaule

Ruta retaule

L'acte de presentació de la Guia de recursos 2016 va començar a la mateixa Biblioteca Can Manyer amb la presentació del document a càrrec de la directora de l'equipament Laura Vinuesa, l'ex directora Isabel Coma -protagonista del vídeo que acompanya el document- i els vilassarencs Joan Casanovas i Xavier Vilà -protagonistes de la posada en marxa del Retaule dels Sants Màrtirs. I és que enguany, la Guia de recursos de les Biblioteques del Maresme mostra rutes literàries per cadascun dels pobles participants i Vilassar de Dalt hi aporta un recorregut pels textos i espais que van conformar un espectacle tan emblemàtic com el Retaule dels Sants Màrtirs, impulsat per un grup de veïns de Vilassar i escrit per Esteve Albert.

Ruta retaule

Ruta retaule

Ruta retaule

Ruta retaule

L'acte celebrat aquest divendres a la tarda va seguir amb una ruta pel centre de la vila, guiada per l'historiador local Josep Samón, amb una primera parada a la Plaça de la Vila on alguns veïns i actors de les companyies locals van reviure alguns passatges del Retaule. Després de parar també a l'interior de l'Església i davant de La Massa, la ruta va finalitzar al pati del Casal Piferrer on La Massa Centre de Cultura Vilassarenc va organitzar un tast de vins de la DO Alella.

Ruta retaule Ruta retaule

El vídeo que acompanya la Guia de Recursos està protagonitzat per l'ex directora de la Biblioteca, Isabel Coma i pels membres de la companyia Dijous Gras.