Vetlles d'estiu 2016: 13 vespres a la fresca

Última revisió 12-02-2021 15:24
28/06/2016

Amb la calor arriben també les Vetlles d'estiu a Vilassar de Dalt. Des d'aquest divendres, els vespres de juliol es vesteixen de llarg amb 13 propostes de música, teatre, reflexió, literatura i festa per a tots els públics.

Vetlles d'estiu 2016Les Vetlles d'Estiu 2016, les activitats d'estiu a Vilassar de Dalt, engeguen aquest divendres 1 de juliol amb el concert de la Coral Mareny, titulat De la Mediterrània a les Antilles al Casal Popular. Aquest concert obrirà la porta a 13 propostes ben diferents impulsades per entitats del poble i el propi ajuntament de Vilassar. El primer cap de setmana de Vetlles es completarà amb el concert de Toti Soler, Gemma Humet i Joan Massotkleiner Ovidi, poema sense acabar als Jardins del Castell disabte al vespre, un acte inclòs també al Vilazari 978 d'aquest any. Diumenge, i també dins el Vilazari, El Ternal Teatre torna amb el seu ja tradicional Lletres de nit, dedicat, en aquesta ocasió, a Ramon Llull. A les 9 del vespre al carrer del Casal.

En aquesta edició de les Vetlles no hi faltaran clàssics com l'Exhibició de Ball de l'escola del Casinet, el 16 de juliol a can Rafart, la festa d'estiu del comerç de Vilassar, Tasta el comerç, el 23 de juliol a la Plaça de la Tela o la Vetllada poètico-musical de La Massa CCV que arriba a la seva desena edició amb la presència, el 15 de juliol als Forns Romans, de representants de la millor poesia catalana contemporània i la música del quartet de flautes Vent de Dalt.

També torna la mostra Teatre de Prop amb la preestrena exclusiva de la proposta estiuenca anual dels Parking Shakespeare. El 12 de juliol a l'Era de can Rafart presentaran a Vilassar de Dalt la compedia de Shakespeare Les alegres casades de Windsor amb direcció de Marc Rosich.

Aquest any s'hi sumen altres propostes com la presentació del nou llibre de Damià Del Clot, Democràcia o cleptocràcia, el proper 5 de juliol a la Biblioteca; la presentació de la nova guia de recursos de les Biblioteques de la comarca en un acte que serà també un homenatge al Retaule dels Sants Màrtirs i que abarà amb un tast de vins el 8 de juliol; concerts com els dos que oferiran la Carmen i en Quimi a l'Hemisferi Sud els dies 9 i 30 de juliol o el de la Metropolitan Youth Orchestra of New York el 17 de juliol a La Massa. I el cap de setmana del 22 i 23 de juliol el parc de can Rafart serà el centre de la reflexió al voltant del canvi climàtic en les primeres Jornades sobre canvi climàtic i sostenibilitat organitzades per la nova Secció d'ecoligia de La Massa. Dissabte i diumenge han organitzat àpats populars, projeccions de cinema i conferències al voltant d'aquesta temàtica en un programa d'actes que també servirà de presentació de la nova entitat.

Són un total de 13 propostes que durant tot el mes de juliol conviden a passar els vespres a la fresca.