Aquest dissabte es va inaugurar, a Vallmorena, el nou refugi d’animals gestionat per ADEA. L’equipament ocupa uns 1500m2 i podrà acollir fins a 30 animals.

">

Els animals de Vilassar de Dalt ja tenen nou refugi

Última revisió 12-02-2021 15:25
21/03/2016

refugiAquest dissabte es va inaugurar, a Vallmorena, el nou refugi d’animals gestionat per ADEA. L’equipament ocupa uns 1500m2 i podrà acollir fins a 30 animals.

L’alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, el regidor de Medi Ambient, Benet Oliva i la presidenta d’ADEA, Rosachely Roa, van inaugurar dissabte La llar dels peluts el nou refugi d’animals de Vilassar. Després de signar el conveni de col·laboració entre ADEA i l’Ajuntament de Vilassar per la gestió de l’equipament es van obrir les portes del refugi perquè amics i voluntaris les poguessin visitar.

refugi

refugi

L’acte de dissabte suposa la culminació d’un procés que es va iniciar el 2014 i s’ha executat en tres fases. Aquest nou equipament aconsegueix acomplir dues millores significatives. D’una banda, s’apropa el servei a la població, fet que millorarà la gestió dels animals abandonats o perduts, i facilitarà les possibles adopcions; de l’altra, l’equipament inclourà també una zona per a gats abandonats o de carrer. La llar dels peluts és el nou espai pels animals abandonats de Vilassar que, gestionat per ADEA, podrà acollir fins a 30 animals i ocupa un espai total de 1500m2. L'equipament disposa també de magatzem, oficina i infermeria.

refugi

refugi

refugi

refugi

Fins ara, el refugi  es trobava en uns terrenys de lloguer a la zona de cal Senyor, molt distants del nucli urbà i en una zona de difícil accés. Les instal•lacions han quedat obsoletes i requerien d’ importants i reiteratives reparacions que les feien poc operatives i generaven una despesa constant pel consistori. Va ser per aquest motiu, i tenint en compte que és un servei municipal obligatori de prestar, que el govern va apostar fermament per la creació d'un nou refugi en terrenys de propietat municipal al polígon de Vallmorena.

refugi refugi