Aquesta setmana s'han instal·lat dos plafons patrimonials a Vilassar. Un d'ells dedicat a la figura de Rafael Guastavino i un altre dedicat a la volta catalana.

">

Nous plafons de patrimoni a Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:25
18/02/2016

Plafons patrimonialsAquesta setmana s'han instal·lat dos plafons patrimonials a Vilassar. Un d'ells dedicat a la figura de Rafael Guastavino i un altre dedicat a la volta catalana.

Plafons patrimonialsEn el marc de les accions del Pla Director de Turisme i donant continuïtat a la tasca de difusió del patrimoni històric i arqueològic local, aquest dijous 18 de febrer s‘han instal·lat dos plafons patrimonials a Vilassar de Dalt.

Un d'aquests plafons està dedicat a la figura de Rafael Guastavino i la seva obra més coneguda, el teatre de la Massa, destacant la trajectòria que aquesta entitat ha tingut el darrer segle a la nostra població. Un segon plafó s’ha dedicat a la volta catalana com a sistema constructiu tradicional molt present en la nostra arquitectura quotidiana, contextualitzant els seus usos. Els dos plafons s’han col·locat a la plaça del teatre, un al costat del teatre i l'altre al costat de la petita volta catalana que es va fer en el marc de l’Open House 2014.

La iniciativa impulsada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu de Vilassar es completarà divendres amb la instal·lació d’un tercer plafó a la Biblioteca can Manyer dedicat als misteris que guarda el paviment hidràulic del segon pis, i les properes setmanes amb la senyalització d’alguns elements arquitectònics destacats.

Amb aquesta acció es va completant la senyalització patrimonial de diferents espais singulars del municipi com els forns romans, can Pons, les Pistes, el dolmen, can Manyer, etc... L’actuació de senyalització s’ha pogut realitzar gràcies al suport econòmic de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Plafons patrimonials Plafons patrimonials