El carrer Llibertat s'afegeix al projecte Carrer per conviure

Última revisió 12-02-2021 15:26
21/12/2015

Des d'aquest dijous el carrer Llibertat, al barri La Galbanya – Sant Pere, s'ha afegit al projecte Carrers per conviure, del que ja en formen part els carrers de la Sort i del Sol. El projecte s'inclou en el conjunt de mesures i iniciatives que s'impulsen a Vilassar de Dalt per afavorir la recuperació de l'espai públic i de la mobilitat tova front a l'ús privatiu de la via pública que suposa el sobreús del transport privat.

L’actuació de pacificació del trànsit al carrer Llibertat ha estat  aprovada per la Junta de Govern a partir d’una petició veïnal i amb el consens de la resta del veïnat del carrer a partir d’una reunió celebrada el passat mes d’octubre.  Aquesta acció ha consistit en la senyalització del carrer com a vial de prioritat pel vianant  i en prescindir de l’aparcament en el tram més estret, on s’hi han col•locat diverses jardineres en ziga-zaga per reduir la velocitat dels vehicles. Les places d’aparcament que es perden queden compensades per l’ampliació de l’aparcament proper de Can Gasull.

Amb aquestes actuacions es pretén augmentar la seguretat dels vianants i del veïnat i afavorir que el carrer esdevingui, de nou, un punt de trobada, joc i gaudi de les persones. D’aquí a uns mesos i tal i com s’havia acordat amb el veïnat se celebrarà una reunió per valorar l’experiència.

llibertat

llibertat
Abans                                                              Després

L’actuació definitiva, seguint criteris del Pla d’Acessibilitat, seria la reurbanització amb plataforma única (sense voreres) del carrer. Tot i així, la impossibilitat econòmica d’executar la proposta ideal no ha d’impedir fer actuacions alternatives més econòmiques que assoleixin part dels objectius plantejats en termes de recuperació d’espai públic i enfortiment de la comunitat.

Durant els darrers anys a Vilassar s’estan impulsant mesures que persegueixen els mateixos objectius, com la peatonalització parcial de la Plaça del Teatre, l’actuació al carrer Francesc i Benet Artigas, el projecte incipient dels camins escolars, la reobertura dels patis del recinte del camí de Can Pons, el reforç de la senyalització vertical i horitzontal que protegeix els vianants, la implantació de nous carrils bici i aparcaments de bicicletes, i les actuacions als carrers del Sol i de la Sort.