El Casal Popular de Vilassar de Dalt ha estat reconegut, aquest dimecres, pels seus 125 anys d’història. En un acte celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Federació d’Ateneus ha lliurat els Premis Ateneus 2015, un certamen que busca donar visibilitat al moviment associatiu català.

">

La Federació d'Ateneus reconeix els 125 anys d'història del Casal Popular

Última revisió 12-02-2021 15:26
17/12/2015

Casal 125El Casal Popular de Vilassar de Dalt ha estat reconegut, aquest dimecres, pels seus 125 anys d’història. En un acte celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Federació d’Ateneus ha lliurat els Premis Ateneus 2015, un certamen que busca donar visibilitat al moviment associatiu català.

Casal 125El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) va acollir el passat dimecres 16 de desembre, el lliurament dels Premis Ateneus 2015. En la seva vint-i-sisena edició, el certamen impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) dóna visibilitat al moviment associatiu en una nit de gala. Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya al llarg de l’any en set categories diferents.

Durant l’acte també es van reconèixer els aniversaris destacats d’algunes entitats federades: Centre Obrer de la Sènia (1915), Societat La Torre de les Gunyoles d’Avinyonet (1915); Casal Popular de Vilassar de Dalt (1890); El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui (1865). Una representació del Casal, encapçalada pel president de l’entitat, Carles Corbalan, va recollir el guardó per a l’entitat que reconeix els seus 125 anys d’història.

Amb 58 candidatures presentades, els projectes guanyadors aquest 2015 han estat: l’Escola de teatre del Centre, del Centre Moral d’Arenys de Munt, amb el Premi “Jove, proposa!”; Connecta amb Xulius, d’Els Xulius, Centre Social Ribetà de Sant Pere de Ribes, en Mitjans de Comunicació; Projecte Biblioart, de l’Ateneu de la Vall de Llémena de Cartellà, en Creativitat Artística; Estratègia de creació de l’entitat, d’Olesa Ateneu d’Olesa de Montserrat, en Capacitat d’Innovació; i Ésdansa’t, del Cercle de Cultura Popular i Tradicional Marboleny de les Preses, en Foment a la Participació.

En l’acte d’aquest dimecres també es va fer entrega, per segona ocasió i en col•laboració amb el Diari Ara, del “Premi de Votació Popular”. L’entitat guanyadora va ser la Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca, de Sentmenat per la creació d’una secció intergeneracional, La Patilla, que s’encarrega cada dissabte, des de fa 7 anys, de reconstruir l’edifici de l’entitat.

D’altra banda, la FAC i la Federació Catalana de Voluntariat Social, van entregar el Reconeixement a la Integració Social a la tasca desenvolupada conjuntament pels Lluïsos de Gràcia i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH). A través d’un programa esportiu de bàsquet adaptat, ambdues entitats sensibilitzen i promouen la integració social del col•lectiu de persones amb intel•ligència límit.

La Federació d’Ateneus de Catalunya, treballa des de 1983 al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre i actualment reuneix 172 entitats de tot Catalunya, algunes d’elles amb gairebé 200 anys d’història.