El ple del mes d'octubre ha servit per aprovar inicialment les Ordenances Fiscals i els preus públics per a l'exercici de 2016. L'aprovació s'ha fet amb el vot favorable de l'equip de govern (ARA Vilassar), quatre vots en contra de CUP i CiU i 2 abstencions de PP i PSC. Emmarcades en una conjuntura de davallada d'ingressos locals i la necessitat d'actuar amb el màxim rigor, i regides per les línies mestres que marca el Pla d'Ajust aprovat el 2014, les Ordenances Fiscals pel 2016 suposen un increment mitjà d'un 2.5%. Destaca la congelació del tipus impositiu per a l'IBI amb la voluntat de contrarrestar al màxim els increments del valor cadastral estipulats pel Govern de l'Estat.

">

El Ple aprova les Ordenances Fiscals pel 2016

Última revisió 12-02-2021 15:26
30/10/2015

taxesEl ple del mes d'octubre ha servit per aprovar inicialment les Ordenances Fiscals i els preus públics per a l'exercici de 2016. L'aprovació s'ha fet amb el vot favorable de l'equip de govern (ARA Vilassar), quatre vots en contra de CUP i CiU i 2 abstencions de PP i PSC. Emmarcades en una conjuntura de davallada d'ingressos locals i la necessitat d'actuar amb el màxim rigor, i regides per les línies mestres que marca el Pla d'Ajust aprovat el 2014, les Ordenances Fiscals pel 2016 suposen un increment mitjà d'un 2.5%. Destaca la congelació del tipus impositiu per a l'IBI amb la voluntat de contrarrestar al màxim els increments del valor cadastral estipulats pel Govern de l'Estat.

L'augment mitjà de les taxes se situa entorn del 2,5%, i s'incorpora una taxa de 120€ per llicència d'activitat d'apartaments turístics fins ara inexistent. Respecte les modificacions de les taxes, s'apuja en un 3,5% la brossa un 1,5% l'ocupació de la via pública, un 2,5% les entrades de vehicles. La taxa de cessió d'espai públic també pateix modificacions i no s'exigirà la fiança a les entitats i associacions sense ànim de lucre. En el cas del preu de cessió de la pèrgola de can Rafart, aquest es rebaixa dels 120€ que marcava l'ordenança fins ara, als 40 que es defineixen pel 2016, un preu que, segons el govern, reflecteix de manera més real el servei de neteja que s'ofereix en aquesta cessió. A més, s'inclou un preu per la cessió del Mercat del Carme, també pel servei de neteja que se situa sobre els 60€.

Pel que fa a les bonificacions, es mantenen totes les existents. A més a més, s'introdueix una rebaixa de fins el 75% en l'impost de circulació per a la tinença de cotxes híbrids i elèctrics i un 15% de l'import de la taxa de la Llar d'Infants per a famílies nombroses i monoparentals.

Ara i durant 30 dies s'obre el període d'exposició pública de les ordenances durant el qual, tothom qui ho vulgui hi pot presentar al•legacions.