L'Ajuntament de Vilassar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha impulsat aquest projecte que documenta i ordena de manera detallada fins a 418 elements patrimonials del municipi.

">

Vilassar ja té el seu Mapa de Patrimoni Cultural

Última revisió 12-02-2021 15:26
27/10/2015

Mapa patrimoniL'Ajuntament de Vilassar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha impulsat aquest projecte que documenta i ordena de manera detallada fins a 418 elements patrimonials del municipi.

Aquest dissabte es va presentar públicament el Mapa de Patrimoni Cultural de Vilassar de Dalt en un acte a la Biblioteca Can Manyer. El regidor de Promoció de la Vila, Benet Oliva va donar la benvinguda a la cinquantena d’assistents a l’acte i va donar pas a la presentació que va anar a càrrec de Francesc Xavier Menéndez en nom de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, organisme encarregat de l’elaboració del mapa.

Mapa patrimoni

Mapa patrimoni

En aquest Mapa es s’hi recullen 418 elements, dels quals el 60% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 13% és moble (col•leccions, objectes i elements urbans), 5% documental (fons documentals i d’imatges), 6% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 3% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars). Els detalls del Mapa de Vilassar de Dalt els va presentar Jordi Montlló qui, en col•laboració amb diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements, ha estat l’encarregat de l’elaboració el treball.

Mapa patrimoniActualment hi ha 137 municipis on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i n’hi ha 10 més en diferents processos de realització.

El Mapa de Patrimoni Cultural de Vilassar de Dalt es pot consultar clicant aquí.