La música religiosa centra les Jornades Europees del Patrimoni a Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:26
13/10/2015

El passat diumenge 11 d’octubre, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, el Museu va acollir una conferència sobre música religiosa a càrrec de Maria Jesús i Carme Guasch.

Més d’un centenar de persones van assistir a l’acte en que les germanes Guasch van parlar extensament sobre la música religiosa. En una primera part, van fer referència a la música de les misses de temps ordinari, festiu i solemnes i també d’aquelles que s’interpreten en moments més puntuals de l’any  com són els Goigs. La directora del Cor del Cos de Portants, Laura Martínez, també va intervenir per presentar el cor i les peces que interpreten: Crux Fidelis, Stabat Mater i Adoramus te.

L’acte va tenir moments molt emotius, un d’ells va ser quan es va fer referència a la figura d’en Rossend Fonts com a organista de la nostra parròquia durant més de 40 anys. En l’acte es va agrair la gran tasca parroquial i de poble que han fet  diferents mossens que van estar a la nostra parròquia  com  Mn. Joaquim Vives, Mn. Aureli Gómez de Cadiñanos, Mn. Jordi Gutérrez i el Pare Agustí. Tots ells van ser presents a l’acte.

La cloenda va anar a càrrec del President del Museu Arxiu, Benet Oliva, que va destacar la importància de la música religiosa, peces musicals que en moltes ocasions traspassen l’àmbit estrictament religiós i acaben esdevenint patrimoni del municipi.

Jornades del Patrimoni 2015. Música religiosa

Jornades del Patrimoni 2015. Música religiosa

Jornades del Patrimoni 2015. Música religiosa

Jornades del Patrimoni 2015. Música religiosa

Imatges de Maria Jesús i Carme Guasch