La Biblioteca Can Manyer ha estat guardonada amb el Premi Puig i Cadafalch del Maresme, un premi convocat per l'Ajuntament de Mataró que reconeix la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic que s'ha fet a la comarca. El regidor de Territori i Promoció, Benet Oliva va recollir el guardó en un acte celebrat dissabte a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

">

La Biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt rep el Premi Puig i Cadafalch del Maresme

Última revisió 12-02-2021 15:27
13/11/2017

Premis Puig i CadafalchLa Biblioteca Can Manyer ha estat guardonada amb el Premi Puig i Cadafalch del Maresme, un premi convocat per l'Ajuntament de Mataró que reconeix la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic que s'ha fet a la comarca. El regidor de Territori i Promoció, Benet Oliva va recollir el guardó en un acte celebrat dissabte a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

La Casa Coll i Regàs de Mataró va acollir, dissabte, l'acte de lectura dels veredictes i lliurament de guardons de la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, del 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i de la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme, tres certàmens que tenen per objecte posar en valor la bona feina realitzada en el camp de l'arquitectura a Mataró i a la comarca.

La Biblioteca Can Manyer va ser guardonada amb el Premi Puig i Cadafalch del Maresme que va néixer el 2014 a iniciativa de l'Ajuntament de Mataró per reivindicar la millor obra de recuperació de patrimoni al Maresme i està dedicat a Puig i Cadafalch, pioner en la restauració i la recuperació del patrimoni arquitectònic. La Biblioteca de can Manyer - projectada pels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré, promoguda per l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i construïda per l'empresa Invaur /Atyca - va ser escollida guanyadora d'entre totes les obres presentades a la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme. El regidor de Territori i Promoció, Benet Oliva va recollir el guardó en un acte celebrat dissabte a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

Premis Puig i Cadafalch

Premis Puig i Cadafalch

No és el primer cop que el patrimoni arquitectònic de Vilassar és reconegut en aquest certamen. L'edifici de vivendes de Can Sabatés, promogut per Viserma i dissenyat per l'arquitecte Arturo Frediani i Sarfati ja va obtenir el Premi d'edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública a la 3a Mostra d'Arquitectura del Maresme. I en la 2a edició van rebre el guardó els Forns Romans de La Fornaca.

D'altra banda i en el mateix acte es van premiar dos arquitectes vilassarencs, Jordi i Marc Peralta, pels seus projectes sobre la recuperació de la Muralla d'en Titus de Mataró en una aposta per la regeneració urbana, la revitalització del centre històric de la ciutat i la recuperació del patrimoni de la muralla:

- L'adarb de Migjorn, dels arquitectes Jordi Peralta i Alexandra Quesada.

- Obrint pas de Santa Anna a Can Xammar, dels arquitectes Xavier Pous, Marc Peralta, Marta Salomó i Gaspar Bosch.

germans Peralta

Els treballs participants a la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n remi Puig i Cadafalch del maresme i la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme es poden veure en una exposició al Centre d'Art del Museu de Mataró Ca l'Arenas (carrer d'Argentona, 64) fins al 10 de desembre.
La mostra es pot visitar els divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges d'11 a 14 h.