L'agenda del mes d'octubre ha tornat a destacar a Vilassar per la Fira del Bolet i la Natura, un esdeveniment que després de 28 anys ha esdevingut un punt de trobada pels amants dels bolets i de les fires de tardor.

">

La cita boletaire de Vilassar tanca les portes amb un nou èxit d'assitència

Última revisió 12-02-2021 15:27
30/10/2017

Fira del Bolet 2017L'agenda del mes d'octubre ha tornat a destacar a Vilassar per la Fira del Bolet i la Natura, un esdeveniment que després de 28 anys ha esdevingut un punt de trobada pels amants dels bolets i de les fires de tardor.

Vilassar de Dalt va tornar a ser el passat cap de setmana poble de referència en les fires de tardor que giren entorn del bolet. Any rere any, la cita aconsegueix xifres de visitants que sobrepassen el miler de persones, tal i com ha passat en aquesta edició que, tot i la manca de bolets al bosc, no n'han faltat a les parades de la fira.

La inauguració oficial es va celebrar diumenge 29 al matí i va comptar amb la presència de les autoritats locals i convidades, entre les quals va destacar l'assistència de l'alcaldessa de Sant Cebrià, Sònia Scafa, i de l'exalcalde de Vilassar, Llorenç Artigas, que va ser l'encarregat d'inaugurar la 28a edició d'un acte que va veure néixer. Els parlaments de benvinguda van estar marcats per l'absència del president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell, qui per motius de salut no va poder ser a l'edició d'enguany. Al seu lloc i molt emocionat per l'absència del seu company i pel record a un altre membre que va morir el febrer passat, en Jose Carmona, va parlar en Joan Mestres que va voler recordar una anècdota amb l'exalcalde, Llorenç Artigas, qui sempre va estar al costat de l'Associació. La regidora de Turisme, Paula Lloret, i l'alcalde de Vilassar Xavier Godàs, van tancar els parlaments inaugurals abans del tall de la cinta.

Inauguració de la Fira del Bolet 2017

Inauguració de la Fira del Bolet 2017

Inauguració de la Fira del Bolet 2017

Fira del Bolet 2017

Un any més, el carrer Marquès de Barberà es va omplir de gom a gom per acollir les més de cinquanta parades de productes diversos, des dels més artesanals, els inevitables bolets, els embotits i formatges, passant pels cistells, les castanyes o les diverses parades de col•lectius del municipi. També els més petits van tenir el seu espai de diversió amb els jocs que ocupaven l'espai de la placeta Barberà.

Fira del Bolet 2017

Fira del Bolet 2017

Mostra de bolets de la Fira del Bolet 2017

Mostra de bolets de la Fira del Bolet 2017

El Museu va tornar a ser centre neuràlgic de la fira amb la mostra que dóna a conèixer les diferents espècies de bolets i n'especifica el nom científic i popular. El pati del museu va tornar a quedar petit per tastar la tradicional esparracada de bolets acompanyada d'un got de vi.

Tastet de bolets de la Fira del Bolet 2017

Tastet de bolets de la Fira del Bolet 2017


BOLET D'OR

Al migdia va arribar el moment de conèixer la persona que rebria el Bolet d'Or 2017.  Els Amics dels Bolets van voler elogiar la tasca feta en el món veïnal, en diferents entitats i al capdavant d'ADEA durant molts anys de la vilassarenca Rosachely Roa qui va rebre amb una gran sorpresa aquest reconeixement públic.

Rosachely Roa, Bolet d'Or 2017

Rosachely Roa, Bolet d'Or 2017