L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha iniciat aquesta setmana les actuacions d'adequació i dignificació de la parada d'autobús del Vial de Can Maians que consistiran en la construcció d'un paviment adequat per a la parada, la instal·lació d'un bans i una paperera.

">

Actuació municipal de dignificació de la parada d'autobús del vial de can Maians

Última revisió 12-02-2021 15:27
05/09/2017

busL'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha iniciat aquesta setmana les actuacions d'adequació i dignificació de la parada d'autobús del Vial de Can Maians que consistiran en la construcció d'un paviment adequat per a la parada, la instal·lació d'un bans i una paperera.

Aquesta actuació consistirà en la construcció d'un paviment adequat per a encabir-hi la parada d'autobús, sobre el terreny cedit per la propietat del sector des de fa més d'un any, i sense envair l'espai de pas del vianant per la vorera. També s'hi instal·larà una paperera i un banc. Alhora, es procedirà a retallar les cantonades de la vorera en la confluència entre la rotonda i el vial de Can Maians, i es formarà un triangle per separar els carrils d'entrada i sortida. L'objectiu és facilitar la fluïdesa, la seguretat en l'entrada i sortida de vehicles de la rotonda i alhora dignificar el temps d'espera dels usuaris de l'autobús.

Aquesta actuació s'ha accelerat a partir de constatar la reivindicació veïnal materialitzada amb nombroses peticions per escrit adreçades a l'Ajuntament i amb la protesta que s'ha celebrat consistent en deixar cadires particulars al costat de la parada per simbolitzar la necessitat d'un espai adequat i digne per esperar l'autobús. Davant d'això, l'Ajuntament escolta i respon, i alhora vol fer un seguit de consideracions:

  • Aquest servei públic és una competència de la Generalitat, que és qui autoritza les parades i les dota de mobiliari urbà.
  • Des de l'Ajuntament s'ha tramitat i reiterat la petició de marquesines durant el darrer any per a les noves parades autoritzades (can Maians i R. Targa – Del Pi). S'adjunta documentació formal enviada en data 8 de setembre del 2016 i 17 de juliol de 2017.
  • Atesa la demora en el lliurament, des de l'Ajuntament s'ha activat una alternativa més senzilla amb la formació de paviment i la col·locació de mobiliari urbà (banc i paperera) en el cas de la parada de can Maians (prèvia autorització del propietari de la finca).
  • Si no arribés a temps la marquesina, s'inclourà dins de les inversions previstes en el pressupost 2018


Funcionament de la parada de can Pons

La parada de can Pons s'ha mantingut de tornada i per a l'anada hi ha les noves parades de Barri del Pi i can Maians (situades a 200 i 300 m respectivament de l'anterior), i la ja existent de la Riera de Targa (situada a 350 m).

Els usuaris amb mobilitat reduïda, prèvia acreditació sol·licitada a la OAC, poden seguir utilitzant la parada de can Pons també en els trajectes d'anada. Cal dir que aquesta solució sempre s'ha plantejat com a transitòria a l'espera de la implantació d'un nou sistema de validació del servei de transport públic que ha de permetre tornar a utilitzar aquesta parada per a TOTS els usuaris, tant d'anada com de tornada.