El matí de la diada de Sant Genís ha estat marcat per la tradició de l'Ofici Solemne i per un brindis de Festa Major de la mà de la Colla de Geganters. En el marc d'aquest diada festiva ha tingut lloc, a la mateixa plaça, l'acte de commemoració del 30è aniversari de l'agermanament amb el municipi francès de Joyeuse.

">

Un brindis en honor als Sants Genís!

Última revisió 12-02-2021 15:27
24/08/2017

Ballada de gegantsEl matí de la diada de Sant Genís ha estat marcat per la tradició de l'Ofici Solemne i per un brindis de Festa Major de la mà de la Colla de Geganters. En el marc d'aquest diada festiva ha tingut lloc, a la mateixa plaça, l'acte de commemoració del 30è aniversari de l'agermanament amb el municipi francès de Joyeuse.

Aquest divendres de festa ha arrencat amb els "Jocs Gegants" un seguit de proves, jocs i activitats relacionats amb el món geganter. L'Ofici Solemne a l'Església, com ja és habitual en aquesta diada, vesteix de litúrgia i tradició la Festa en honor als Sants Genís. L'acte religiós ha donat pas a un concert de gralles i el vermut de Festa Major preparat per la Colla de Geganters.

Jocs gegants

Jocs gegants a la plaça d ela Vila

En el marc d'aquest dia de festivitat local s'ha celebrat l'acte de commemoració del 30è aniversari de l'agermanament amb el municipi francès de Joyeuse. L'acte protocol·lari, que ha tingut lloc a l'entrada del consistori, ha servit pe reafirmar la voluntat dels dos pobles per mantenir i reforçar els llaços que els uneixen des del maig del 1987. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Joyeuse, Nathalie Tourre i de l'alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, acompanyats de la resta d'autoritats locals i els membres de la Comissió d'Agermanament dels dos municipis. Abans de els dos ajuntaments s'han obsequiat amb una peça característica de cada municipi.

Acte commemoratiu dels 30 anys d'agermanament amb Joyeuse

Acte commemoratiu dels 30 anys d'agermanament amb Joyeuse

Acte commemoratiu dels 30 anys d'agermanament amb Joyeuse

Acte commemoratiu dels 30 anys d'agermanament amb Joyeuse

Tot seguit, s'ha fet el "Brindis de Festa major". El gegant Lluís, ha lliurat el pergamí amb el brindis escrit a la pregonera d'enguany, la Xaro Mariscal, que acompanyada per l'alcalde, Xavier Godàs, i el cap de colla dels Geganters, Cèsar Carmona, ha tingut l'honor de fer la lectura tot alçant la copa de cava.

Brindis de Festa Major

Brindis de Festa Major