El consistori lamenta profundament la pèrdua de la vilassarenca Consol Carbonell que va morir el passat dilluns 19 de juny. Carbonell va ser una persona compromesa amb el món associatiu, cultural i educatiu de Vilassar. Una pionera de l'ensenyament en català, amb gairebé 40 anys com a mestre a l'escola Sant Jordi, actriu de l'elenc del Casal i vinculada a l'acció cultural i política de la vila.

">

L'Ajuntament vol mostrar el seu condol per la mort de Consol Carbonell

Última revisió 12-02-2021 15:27
21/06/2017

Consol carbonellEl consistori lamenta profundament la pèrdua de la vilassarenca Consol Carbonell que va morir el passat dilluns 19 de juny. Carbonell va ser una persona compromesa amb el món associatiu, cultural i educatiu de Vilassar. Una pionera de l'ensenyament en català, amb gairebé 40 anys com a mestre a l'escola Sant Jordi, actriu de l'elenc del Casal i vinculada a l'acció cultural i política de la vila.

El 2014, l'Ajuntament la va homenatjar amb l'Agulla de Plata que s'atorga en el marc de la celebració del Dia de les Dones. Durant l'acte es va llegir una petita biografia de la Consol que publiquem a continuació:

Consol Carbonell Montoliu va néixer a Barcelona el 8 de gener de 1940, on els seus pares d'arrels valencianes havien arribat, com molts d'altres, cercant millors oportunitats per a ells i els seus fills. El 1942 es traslladen a Vilassar de Dalt per fer de masovers de Can Silva un parell d'anys i posteriorment s'estableixen al carrer del Sol.
Les condicions econòmiques de la família no van permetre que la Consol pogués continuar estudiant després de fer els estudis primaris a la Immaculada, on sempre va destacar com a estudiant avantatjada. Va entrar a treballar a ca l'Amadeu però les seves aptituds i inquietuds la van portar a estudiar el batxillerat lliure, i després d'obtenir-ne el títol es va traslladar a casa d'una tieta de Barcelona que li va permetre poder estudiar Magisteri compaginant l'estudi amb la feina de mestra de primària a les escoles Minguella de Badalona.
Es va casar amb en Salvador Estrada amb qui va compartir la vida fins a la seva mort el 24 de desembre de 1992 i van tenir dues filles, la Mireia i la Núria.
La Consol ha sabut transmetre els seus valors a tothom, fet pel qual la seva feina de mestra sempre ha estat un dels puntals de la seva vida i l'ESCOLA SANT JORDI on ha treballat des quasi la seva fundació i fins la seva jubilació, és l'escola de la Consol en majúscules. A Sant Jordi va ensenyar i formar persones, fent-les créixer, donant-los les eines necessàries perquè desenvolupessin totes les seves capacitats morals i intel·lectuals amb una gran vocació per la seva feina i un compromís absolut amb el món de la docència; un autèntic model a seguir.
La Consol Carbonell sempre ha estat una persona molt activa i implicada en la majoria d'àmbits culturals i socials vilassarencs, ha fet teatre amb el Casal Popular i amb la Massa; ha estat contralt històrica de la Coral Mareny i molt compromesa en totes les activitats organitzades des la parròquia.
Un cop jubilada ha mantingut el ritme d'activitat: fa música, patchwork, llegeix a missa i fa de iaia a temps complert d'en Robert.