La cinquena edició del Revela-T, el festival de fotografia analògica, tindrà lloc del 19 al 28 de maig a Vilassar de Dalt. El certamen per primera vegada proposa un tema comú HIDDEN, que donarà coherència a les més de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia internacional i nacional. Revela-T reivindica la fotografia sense presses o Slow Photo, i va dirigit als amants de la fotografia en general, especialment als amants de la fotografia química o analògica, pels qui el tempo també forma part del procés i del resultat.

">

Més de 50 exposicions al Revela-T 2017

Última revisió 12-02-2021 15:27
12/05/2017

cartell revelat17La cinquena edició del Revela-T, el festival de fotografia analògica, tindrà lloc del 19 al 28 de maig a Vilassar de Dalt. El certamen per primera vegada proposa un tema comú HIDDEN, que donarà coherència a les més de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia internacional i nacional. Revela-T reivindica la fotografia sense presses o Slow Photo, i va dirigit als amants de la fotografia en general, especialment als amants de la fotografia química o analògica, pels qui el tempo també forma part del procés i del resultat.

Entre les exposicions destacades que es podran veure a Vilassar des de dissabte que ve, hi ha les de Kazuma Obara, Munemasa Takahashi, Manabu Yamanaka, Juanan Requena, Estela de Castro, Albarrán & Cabrera, Tagomago Collectors, Eduardo Momeñe, Jordi Esteva, Pam/Plossu i Peter de Graaf i compta en aquesta edició amb un total de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia nacional i internacional.

El gruix del festival és principalment expositiu, però paral·lelament, també s'organitzen moltes altres activitats com tallers, xerrades, demostracions o projeccions que complementen l'oferta del certàmen.

revela'T Albarran Cabrera Revela'T Juana Requena

El públic assistent podrà conèixer les exposicions d'autors internacionals com But who or what are we dealing with? de Frank Falckenhaus, Mr.G. de Gilbert Garcin, Jannah de Giulia Iacolutti, 30 de Kazuma Obara, Stenoscopes de Laurie Baggett, Gyahtei: Resigned to Death de Manabu Yamanaka, Visa me de Martin Brandau, Pam/Plossu de Max Pam & Bernard Plossu, El lado oscuro de la luz (o lo que esconden las luces invisibles) de Camilo Sabogal, Lost&Found de Munemasa Takahashi, La cuarta pared de Diego Ballestrasse, Retratos del textil de Markus Kaesler & Jesús Joglar, Half way to low tide de Peter de Graaf, Ipseity de Pierre Van de Vliert, Hidden Within de Steve Lovegrove, We are back de Tagomago Collectors Project, La vida de los ángeles de Wara Vargas i Zdjęte de Tomasz Kowalczyk.

I les exposicions d'autors nacionals com: This is you d'Ángel Albarran & Ana Cabrera, Hidden Humanity d'Alberto Ros, 'Paisajes' emocionales de Alfonso Fornes, Cero de Alfonso Moral, A limbo for the youth de Álvaro Gómez-Pidal, Historias incompletas de Amaia Hodge, Blanco Roto de Cristobal Benavente, Papel de plata de Daniel Casares Román, Las fotografías de Burton Norton de Eduardo Momeñe, Paradiso d'Eduard Ripoll, Tres perros y San Cristóbal d'Enrique Escandell, Zoocosis d'Estela de Castro, Fotografía Post-Mortem de la Fototeca de Asturias, Socotra, the islands of Djinns de Jordi Esteva, Tomorrow Yes? de Jesse Oaks, Escenografías indefinidas de Jorge Otero, Blank de Josep Maria de Llobet, Retrato Genealógico Compuesto de Juan González Fornés, Al borde de toda emoción de Juanan Requena, Las fotos perdidas de BCN de Milagros Caturla, Galería Imaginaria de Lorena Capdevila, 'Tout est possible' Victor Lustig, Paris 1925 de Maite Caramés, Herbarium de Manel Armengol, F_mil_ Alb_m de Montse Morcate, La piel del agua de Nuria Oreja, Reflexiones de Pepe Buitrago & Narcís Rovira i Las olas no preguntan de Santos Montes. També Exhibition of the project for cooperation and artistic exchange Revela-t 2016 d'onze artistes nacionals i internacionals que utilitzen diferents tècniques analògiques.

Dins de l'Off Revela't, la programació paral·lela del festival, es podran veure les exposicions Más allá del bosque de Dani García Sarabia, Selected work de Taichi Gondaira i Un dia en Revela-t de Xavier Gómez.

La selecció de les exposicions d'aquesta edició s'ha fet en base a les 270 propostes rebudes de fotògrafs d'arreu del món.

Els tallers inclosos a la programació del Festival tindran lloc a Barcelona, a l'Escola Fotoespai CBI, vinculada al festival des dels seus inicis i a diversos espais de Vilassar de Dalt. Podeu consultar tots els tallers, clicant aquí.

Revela'TEl dissabte 27 de maig, hi haurà xerrades i ponències i el diumenge 28 es faran demostracions de diferents tècniques.

A més, el públic assistent podrà visionar dos documentals: Socotra, la isla de los genios de Jordi Esteva i Mapplethorpe: Look at the Pictures de Fenton Balley i Randt Barbato que es projectaran a la Sala Casal.

Pel públic infantil, hi haurà tallers de cambra fosca a les escoles i visites guiades a les exposicions. També s'ofereixen aquestes visites per a les escoles de fotografia de Barcelona, les empreses col·laboradores i entitats relacionades amb la fotografia. Durant el cap de setmana principal (del 26 al 29 de maig) també hi haurà visites guiades obertes a tothom, però comptant amb la presència de molts dels autors.

Durant el cap de setmana del 26 al 29 de maig se celebrarà una fira comercial amb reconegudes marques del sector com Fuji, Lomography, Disefoto, Quimics Dalmau i amb un gran número de venedors de material, càmeres, carrets, químics... En total hi haurà 21 carpes. Algunes de les marques i col•lectius també faran demostracions de productes o tècniques. Moltes altres activitats lúdiques com l'espectacle La Llanterna Màgica, trobades de diferents col·lectius, i la ja tradicional foto de grup, la Paella Popular i la Festa ReBela-T a la carpa gegant del Parc de Can Rafart, un espai de networking, on conèixer a gent de tot el món, practicar idiomes, divertir-se i compartir la passió per la fotografia.

El Festival s'ha presentat a la premsa aquest divendres 12 de maig a la Galeria Valid Foto de Barcelona.

presentació

Podeu comprar les vostres entrades clicant aquí.

Tota la informació del festival, al seu web: revela-t.cat