L'empresa municipal Viserma, d'acord amb l'encomana de l'ajuntament, gestiona a partir d'aquest dimarts 9 de maig el servei de recollida de residus de la fracció de voluminosos. Amb aquesta nova adquisició, Viserma gestionarà conjuntament, les fraccions de rebuig, orgànica, envasos, cartró, vidre i voluminosos.

">

Viserma assumeix la gestió del servei de recollida de voluminosos

Última revisió 12-02-2021 15:27
09/05/2017

Viserma gestiona la recollida de voluminososL'empresa municipal Viserma, d'acord amb l'encomana de l'ajuntament, gestiona a partir d'aquest dimarts 9 de maig el servei de recollida de residus de la fracció de voluminosos. Amb aquesta nova adquisició, Viserma gestionarà conjuntament, les fraccions de rebuig, orgànica, envasos, cartró, vidre i voluminosos.

Per portar a terme el servei, l'empresa municipal ha adquirit el vehicle de l'antiga mercantil concessionària i s'ha subrogat els dos treballadors adscrits al servei. Això permetrà també efectuar el servei de transport de suport a la Brigada de Serveis Municipals que també portava a terme l'antiga empresa concessionària. Amb les noves encomanes de gestió, Viserma té la gestió directa de la recollida i transport de la majoria de residus que es generen al municipi. Això ha de permetre millores en el cost i major eficiència en la prestació del servei.
Aquest és un pas més en la nova direcció  de Viserma com a empresa municipal encaminada cap a la prestació de tots aquells serveis públics que, per obligació, ha d'efectuar l'ajuntament al municipi.


Informació important per a la ciutadania:

Els residus voluminosos són aquells residus, que per la seva tipologia, i sobre tot pel seu volum important, no poden ser dipositats en els contenidors del carrer i cal dur-los a la deixalleria. Està totalment prohibit deixar aquest tipus de residus al carrer, fer-ho és una infracció greu i motiu de sanció econòmica de fins a 6.000 €.

Per tal de facilitar la gestió d'aquest tipus de residus als veïns de Vilassar de Dalt, l'ajuntament ofereix el servei de recollida de voluminosos mitjançant una trucada prèvia a la OAC 937539800, per aquells veïns que no poden accedir a la deixalleria.

Cal tenir en compte que el servei és per a usuaris particulars, no per empreses ni industries.

Tot i que es farà una valoració per part del servei, cal informar de que no és un servei per buidar vivendes, ni magatzems, ni es realitzen desmuntatges de mobles i/o recollides a domicili. Per tenir una referència, el volum màxim pel que es pot sol·licitar el servei, seria la mida d'un sofà de tres places.

Recordar que si són aparells elèctrics o electrodomèstics, el venedor té la obligació d'emportar-se l'element substituït.

A partir d'aquí el servei es posarà en contacte amb el sol·licitant, valorarà la capacitat i moment de la recollida i concretarà una data i una ubicació per dipositar el residu, realitzant posteriorment la recollida.