“Aigua a les Sardanes i no al cel”. Amb aquestes paraules de la presidenta del Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, Rosa Maria Prats, es va inaugurar el 18è Aplec de Sardanes de Vilassar de Dalt. Puntualment a les 10.45 del matí, la cobla Ciutat de Girona va interpretar la primera de les sardanes, totes elles amb títols relacionats amb l'aigua.

">

L'Aplec de Sardanes obre el calendari de festes i fires de Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:27
20/03/2017

Aplec de Sardanes 2017“Aigua a les Sardanes i no al cel”. Amb aquestes paraules de la presidenta del Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, Rosa Maria Prats, es va inaugurar el 18è Aplec de Sardanes de Vilassar de Dalt. Puntualment a les 10.45 del matí, la cobla Ciutat de Girona va interpretar la primera de les sardanes, totes elles amb títols relacionats amb l'aigua.

Per primer cop en alguns anys, el temps no va amenaçar l'esdeveniment. Més aviat tot el contrari. Un sol esplèndid i un ambient primaveral van ser protagonistes del diumenge.  Des de primera hora una vintena d'artesans es van instal·lar al carrer Àngel Guimerà mentre començaven a arribar els primers sardanistes. L'alcalde, Xavier Godàs i la presidenta del Grup Sardanista de Vilassar, Rosa Maria Prats van obrir oficialment l'Aplec 2017 donant per obert el calendari festiu de Vilassar de Dalt.

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017

Entre els moments més destacats de la jornada sardanista de Vilassar de Dalt hi ha la ja tradicional ballada dels alumnes de les escoles del poble que participen al projecte SardaTIC que busca apropar el món de la sardana als més petits. 8 colles, el doble que l'any passat, van participar al Concurs de colles improvisades. A més a més, també es va celebrar el concurs de Sardana incògnita on els participants han de descobrir el títol o autor d'una de les sardanes amb un premi al guanyador elaborat pel vilassarenc Salvador Martí.

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017


Durant tot el dia les sardanes es van completar amb altres activitats familiars: al matí la instal·lació d'una vaca de Llet Nostra que convidava els nens i nenes a aprendre a munyir i a la tarda una xocolatada popular.

Aplec de Sardanes 2017

Aplec de Sardanes 2017
Fotos: Departament de Comunicació Ajuntament de Vilassar de Dalt i Grup Sardanista

Les cobles Ciutat de Girona i Principal del Llobregat al matí i la Marinada, Sant Jordi i Jovenívola de Sabadell a la tarda van ser les 5 formacions que van posar música a un aplec 2017 que es va allargar durant tot el dia a la Plaça de la Vila.