Amb motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi i l'EI can Roura van organitzar diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

">

La escoles es mobilitzen a favor de la Pau

Última revisió 12-02-2021 15:27
01/02/2017

dENIPAmb motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi i l'EI can Roura van organitzar diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

L'IE Sant Jordi, com ja és habitual, va sortir al carrer i es va desplaçar fins al local de Càritas per fer-hi arribar els productes de neteja i d'higiene personal que les famílies aporten cada any per col•laborar amb aquesta activitat. Tot seguit, els alumnes  i professors es van concentrar a la plaça de la Vila per llegir el manifest i cantar plegats el “Swing de la Pau”.

DENIP IE Sant Jordi

DENIP IE Sant Jordi

Els nens i nenes l'escola La Nova Immaculada van compartir part del matí amb els infants de l'Escola Infantil on hi van anar per cantar-los una cançó a favor la Pau.  D'altra banda, a l'escola van confeccionar un mural a base dels desitjos dels nens i les nenes i van acabar amb una cantada conjunta al pati.

DENIP la ImmaculadaDENIP la Immaculada

Fotos: Escola La Immaculada

L'escola Francesc Macià va fer també un acte conjunt amb tots els cursos al pati del centre. Allà els alumnes van construir un gran mosaic formant dues mans obertes de color blanc.

DENIP FM

DENIP FM

Fotos: Escola Francesc Macià

I els infants de l'EI can Roura van viure de prop el Dia de la Pau amb les cançons dels nens i nenes de La Immaculada, els murals que guarnien les parets de l'escola i els jocs amb globus blancs que van fer al passadís.

DENIP EI can Roura

DENIP EI can Roura

Fotos: EI can Roura

El DENIP va ser creat fa 50 anys i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d'educació no violència i pacificadora.