L'Ajuntament compta amb un Pressupost per l'exercici 2017 de 13.741.150€, xifra que s'ajusta al Pla de Viabilitat i respon a una previsió realista de la despesa i prudent en els ingressos. Així ho va explicar l'equip de govern d'Ara Vilassar durant l'Audiència Pública que es va celebrar dimecres 18 de gener a la Biblioteca can Manyer.L'acte també va servir per presentar La web de visualització del PAM (vilassar.cat/pam) que permet consultar l'estat d'execució del Pla per cronologia, línia estratègica, objectius i actuacions.

">

L'equip de govern explica el Pressupost 2017 en audiència pública

Última revisió 12-02-2021 15:27
19/01/2017

audiencia públicaL'Ajuntament compta amb un Pressupost per l'exercici 2017 de 13.741.150€, xifra que s'ajusta al Pla de Viabilitat i respon a una previsió realista de la despesa i prudent en els ingressos. Així ho va explicar l'equip de govern d'Ara Vilassar durant l'Audiència Pública que es va celebrar dimecres 18 de gener a la Biblioteca can Manyer.L'acte també va servir per presentar La web de visualització del PAM (vilassar.cat/pam) que permet consultar l'estat d'execució del Pla per cronologia, línia estratègica, objectius i actuacions.

L'equip de govern ha definit un pressupost basat en unes finances sostenibles sense necessitat, per primer cop en molts anys, d'haver de generar ingressos extraordinari, i reduint el nivell d'endeutament del municipi fins el 105%. Una reducció que, gràcies a la Dació en pagament que es va signar amb Bankia i el Pla de Viabilitat, seguirà en descens fins al 78% el 2019, retornant l'estabilitat financera a la hisenda local. La transició de Viserma, que deixa de ser promotora immobiliària es transforma per erigir-se com l'ens empresarial públic de prestació de serveis bàsics també ha estat un punt determinant en la reducció del deute.

Gran xifres

Pressupost dibuixos

Entre els grans objectius del pressupost hi ha la tendència continuista iniciada els darrers anys de reforçar les polítiques d'àmbit social, però també les de promoció econòmica. Es preveu dotar amb més recursos tècnics i econòmics polítiques que permetin desenvolupar estratègies encaminades a generar activitat econòmica i ocupació i a garantir la cohesió social.

D'altra banda, es vol garantir la qualitat dels serveis municipals bàsics i obligatoris i no abandonar la política de suport a la cultura, l'ensenyament, l'esport, i als segments de la població amb més dificultats i també vetllar per la seguretat de la ciutadania.

En el document actual es fa una aposta important de racionalització de l'administració municipal buscant la eficiència econòmica dels serveis que ofereix l'Ajuntament. I no es deixa de banda el manteniment del municipi, la conservació adequada dels carrers, i els espais públics i els equipaments municipals. Com a exemples de projectes  d'actuació en via pública que inclou aquest pressupost, la culminació de la connexió asfaltada entre Vilassar i Vilassar de Mar via Polígon Riera de Vilassar i l'ampliació de la vorera de Pius XII.

Com a projectes inversors, el Pressupost marca la continuïtat dels projectes iniciats com la nau Guastavino del complex de can Manyer, l'acondicionament del cementiri municipal, el nou refugi d'animals o l'habilitació de la planta baixa de l'Estrella. Com també,  la millora de les vies públiques, la pavimentació asfàltica i l'enllumenat públic, que incorporarà mesures importants d'estalvi energètic, com són les bombetes de baix consum o la instal•lació de reductors de flux a determinades hores.

Ingressos                                                                                 Despeses

Ingressos quadre

Despesa quadre

Ingressos gràfic

despesa gràfic

Ingressos grafic impositiu

Ratio endeutament


Podeu consultar el Pressupost 2017: