Comencen les obres del nou aparcament públic de Can Jaumetó

Última revisió 12-02-2021 15:27
02/01/2017

Des d'aquest dilluns 2 de gener i fins el dia 9 es portaran a terme les obres de condicionament com a espai d'estacionament públic de la, fins ara, horta privada de Can Jaumetó. S'acompleix d'aquesta manera una reivindicació veïnal de fa més de 10 anys.

L'estacionament públic contindrà una trentena de places que donaran servei als varals de Can Salvet i el Casc Antic, i suposaran una opció d'estacionament ordenat per a l'activitat comercial de la zona. L'aparcament també permetrà sanejar l'espai i possibilitarà que l'actual masover de l'horta pugui mantenir-hi l'activitat llaurant una parcel•la delimitada en el mateix espai.

Can Jaumetó entradaCan Jaumetó plànol
 
Paral•lelament, l'estacionament permetrà alliberar de places d'aparcament el carrer Francesc Codina, a fi i efecte de millorar la mobilitat i la seguretat d'aquest carrer. En aquest sentit, se segueixen implementant mesures de priorització dels vianants front l'hegemonia del trànsit rodat.

La cessió d'aquest espai per part de la propietat de Can Jaumetó a l'Ajuntament arriba després de 3 anys de negociacions, en les quals s'han replantejat les característiques urbanístiques que aquest espai haurà de tenir en un futur.
D'un projecte inicial que definia habitatges disgregats i poc espai públic diàfan, passem a una proposta que conté un conjunt de millores com són:

- Es redueix el nombre d'habitatges seguint la trama urbana del centre.
- S'incrementa l'espai públic verd disponible.
- Es garanteix l'aparcament públic i privat que ha de permetre esponjar de vehicles el centre i Can Salvet.
- S'ampliarà l'oferta d'habitatge de lloguer a preus assequibles.
- Suposarà l'oferta pública d'un 10% d'habitatges de protecció oficial.
- Aquesta racionalització de l'espai permetrà fer sostenible la reforma de la plaça de la Vila i treure'n l'aparcament per tal que esdevingui un espai de centralitat veïnal permanent.