La Regidoria d'Educació dóna suport a la comunitat educativa de Mataró

Última revisió 12-02-2021 15:27
14/05/2015

La Regidoria d'Educació i el Grup impulsor del Projecte educatiu mostren el seu suport a l'Escola Pia de Mataró i a les accions a favor de l'Escola en Català que està duent a terme la comunitat educativa de la ciutat després de la sentència del TSJC que obliga a dos grups de 3r i 5è de primària a fer un 25% de les classes en castellà.

Aquest dimecres al vespre, més de 2.000 persones es van concentrar a la Plaça Santa Anna de Mataró, davant de l'Escola Pia, per mostrar el seu rebuig a les mesures cautelars imposades pel TSJC que obliga aquest centre a fer el 25% de les classes en castellà. La concentració va ser convocada per entitats com el MEM, Som Escola, Assemblea Groga i Afanya't.

Els manifestants es van concentrar en defensa de l'escola en català i del model d'immersió lingüística, i per mostrar la seva posició contrària a la imposició del castellà a l'Escola Pia, fruit de la decisió als tribunals. El TSJC obligarà l'escola mataronina a impartir el 25% de les classes en castellà als grups de dos alumnes del centre, Tercer D i Cinquè C, després que una família hagi demanat l'escolarització en castellà dels seus fills.

La comunitat educativa vilassarenca i la Regidoria d'Educació volen mostrar el seu suport a aquestes accions i manifestar el total desacord amb les resolucions que, en diverses escoles catalanes, obliguen a impartir el 25% de les classes en castellà posant en risc el model d'immersió lingüística de Catalunya.