Gonzalo Berger, coordinador del projecte, va presentar aquest dijous a la tarda, una primera fase de l'Arxiu de Memòria Oral de Vilassar de Dalt amb documents audiovisuals elaborats a partir de vuit entrevistes a vilassarencs i vilassarenques nascuts durant els anys 20 del segle XX.

">

Es presenta el projecte d'Arxiu de Memòria Oral de Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:27
04/05/2015

memòriaGonzalo Berger, coordinador del projecte, va presentar aquest dijous a la tarda, una primera fase de l'Arxiu de Memòria Oral de Vilassar de Dalt amb documents audiovisuals elaborats a partir de vuit entrevistes a vilassarencs i vilassarenques nascuts durant els anys 20 del segle XX.

El projecte busca configurar un arxiu consultable en format audiovisual per conservar la memòria oral dels vilassarencs i vilassarenques. El document es podrà consultar al futur Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt i es troba segmentat per períodes històrics (vida quotidiana, política, reraguarda, soldats, repressió, postguerra i franquisme).

En aquesta fase inicial s’han enregistrat vuit entrevistes a veïns del poble nascuts durant la dècada dels anys vint del segle XX. El resultat son set hores enregistrades de testimonis orals que han de servir a les actuals i futures generacions d’investigadors per aprofundir en el coneixement de la nostra història.

memòria

memòria

Durant la presentació del projecte Arxiu de Memòria Oral de Vilassar de Dalt es va poder veure un vídeo resum en format documental de les vuit primeres entrevistes de l'arxiu, realitzades a vuit veïns i veïnes de Vilassar de Dalt nascuts durant la segona dècada del s.XX. El document audiovisual de la presentació inclou un resum de les entrevistes realitzades a Antoni Braso, Rosa Argelés, Pere Blat, Miquel Pamies, Maria Forns, Núria Soler, Francesc Estorach i Josep Mas.

La coordinació i les tasques de recerca històrica i documental han anat a càrrec de Gonzalo Berger amb la col·laboració de David Naudín com a tècnic audiovisual.