Vilassar va celebrar, un any més,  la Diada Nacional  de Catalunya amb un acte que va tenir lloc el passat dissabte 10 de setembre al vespre i que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre.

">

Vilassar celebra la Diada de Catalunya

Última revisió 12-02-2021 15:28
12/09/2016

Acte institucional de la Diada de CatalunyaVilassar va celebrar, un any més,  la Diada Nacional  de Catalunya amb un acte que va tenir lloc el passat dissabte 10 de setembre al vespre i que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre.

L'acte, organitzat per l'ANC i l'Ajuntament de Vilassar, va començar a les 8 del vespre sota una fina cortina de pluja que no va aconseguir aigualir la commemoració de la Diada. La coral Mareny va donar el tret de sortida a l'acte des de la porta de l'ajuntament. Tot seguit va començar la marxa encapçalada pels gegantons del Casal de la Gent Gran de Can Rafart, en  Casimir i la Montserrat, i una gran senyera de 30 metres de llargada que va obrir pas pels carrers de la vila fins la plaça Onze de Setembre. Tancant la cercavila, les torxes i el petit espectacle dels Diablons.

Acte institucional de la Diada de Catalunya

Acte institucional de la Diada de Catalunya

Acte institucional de la Diada de Catalunya

Acte institucional de la Diada de Catalunya

Un cop  a la plaça Onze de Setembre, la professora de l'escola Francesc Macià, l'Àngels Blàzquez va fer la lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya 2016 que va tenir el suport d'ERC, ARA, CUP, PDC, ANC. L'acte va prosseguir amb l'ofrena floral que l'Ajuntament i partits polítics com ERC, ARA Vilassar i la CUP i les entitats ANC, Atlètic Català, Diabòlics Anònims, Geganters i La Massa CCV van fer al monument de Rafael Casanova. L'acte va cloure amb el Cant dels Segadors i un petit espectacle del Diablons Anònims.

Acte institucional de la Diada de Catalunya

 

















LA MEGADIADA

La celebració de la Diada a Vilassar es va allargar fins diumenge 11 de setembre amb la ja tradicional Megadiada de can Salvet que aquest any ha celebrat el 20è aniversari. Des de les 10 del matí i fins les 8 del vespre, el barri de can Salvet va oferir activitats dirigides als més petits que van ser els principals protagonistes de la jornada. Inflables, xocolata desfeta, tallers, animacions infantils... van aconseguir omplir el barri de petits i grans i sumar un èxit més en els vint anys de la Megadiada.

Megadiada

Megadiada

Megadiada

Megadiada

Fotos: AAVV can Salvet

Els gegants i els geganters de Vilassar de Dalt, com ja és habitual, van participar a la festa fent una petita cercavila pel barri on van compartir espai amb els tabalers del Diabòlics i el tren infantil, una de les atraccions de la festa.