Comunicat de l'alcalde i el regidor de Cultura i Festes sobre les Vilabarraques del passat 20 d'agost

Última revisió 12-02-2021 15:28
24/08/2016

Atenent les consideracions i reclamacions presentades per diversos convilatans, des de l'Ajuntament volem expressar la nostra posició al respecte, així com donar resposta a les inquietuds mostrades.

En primer lloc, efectivament, cal admetre que el nivell del so al conjunt del Vilabarraques del passat 20 d'agost fou inacceptable en termes generals.

Durant tot l'esdeveniment, responsables municipals varen ser a Can Rafart per intentar esmorteir el so; fet que, per altra banda, es va aconseguir en diverses ocasions. No obstant això, les molèsties ja s'havien generat. Un cop es posa en marxa una festa d'aquestes característiques, resulta molt difícil aturar-la, ja que determinades actuacions fàcilment poden derivar en mals majors.
Des de l'Ajuntament es va actuar durant tota la nit per tal de minimitzar els efectes de la festa en qüestió i evitar incórrer en situacions de major complicació. Tanmateix, reconeixem que no vam tenir l'èxit desitjat i, si bé no hi va haver més conseqüències, és cert que una part important del poble es va veure afectada per l'alt nivell del so.

Per tot plegat, demanem disculpes per la responsabilitat pública de l'Ajuntament en aquest afer.
Volem aclarir, però, que aquesta festa no s'inscriu el els actes de Festa Major, no essent per tant organitzada per la Comissió de Festes. Fins ara, el Vilabarraques havia estat un esdeveniment anual que consistia en dues nits de concerts al servei de les entitats joves del poble, per a donar-se a conèixer i per aconseguir un cert finançament per a les seves activitats. En aquest sentit, l'Ajuntament assumia la col•laboració en l'esdeveniment.

De cara al futur, valorarem el projecte en funció de si manté aquest sentit original o no, com ha estat el cas d'aquesta edició. Per descomptat, també controlarem de manera exhaustiva els detalls tècnics per tal d'evitar la reincidència en excessius sorolls o altres molèsties evitables.

En tant que institució pública, valorem positivament les iniciatives cíviques i entenem que el dret al descans o a la tranquil•litat s'ha de poder compaginar episòdicament amb el fet que som un poble viu. Però ser una vila procliu a les activitats no justifica que tot valgui en la mateixa mesura.

Aprofitem l'avinentesa per convidar-vos a gaudir de la Festa Major, el programa de la qual està adreçat a l'ampli ventall comunitari de Vilassar.

Xavier Godàs                                                                                   Pau Morales

Alcalde                                                                                           Tinent d'Alcalde i Regidor de Festes