El passat divendres 1 de juliol, la sala del Museu va quedar petita per acollir la presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar en el marc del Vilazari 2016. L’Arxiu conté un extens fons històric i documental creat a partir de documents d’entitats locals, administratius i donacions particulars de les quals en destaca el fons en pergamins de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

">

Vilassar obre al públic el seu Arxiu Històric

Última revisió 12-02-2021 15:28
04/07/2016

Presentació de l'Arxiu Històric de VilassarEl passat divendres 1 de juliol, la sala del Museu va quedar petita per acollir la presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar en el marc del Vilazari 2016. L’Arxiu conté un extens fons històric i documental creat a partir de documents d’entitats locals, administratius i donacions particulars de les quals en destaca el fons en pergamins de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

El regidor responsable de Museu Benet Oliva va obrir la presentació al públic del nou Arxiu Històric de Vilassar. Ho va fer amb un record a Salvador Grau qui també havia fet la seva particular aportació a l’arxiu que avui ja és una realitat. Tot seguit el coordinador de la secció de l’Arxiu Històric, Josep Samón, va explicar el fons històric i documental en clau local que es troba recollit a l’Arxiu gràcies a documents administratius que es conserven i  també gràcies a les donacions i cessions que han fet tant entitats com persones de Vilassar.  

Presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar

Presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar

El fons creat conté també més de 10.000 pergamins de l'Arxiu del Castell dels Marquesos de Santa Maria de Barberà digitalitzats i posats a l'abast de tothom per a la seva consulta. Un dels documents cabdals que es troba en aquest fons és l'únic testament conservat del beat Ramon Llull, atorgat el 26 d’abril de 1313. Tot plegat ho va explicar la directora de l’Arxiu del Castell, Coral Cuadrada.

Tot seguit els assistents a l’acte van poder visitar l’Arxiu, que es troba ubicat al primer pis del Museu, i veure una demostració de cerca de documents que formen part del fons documental.

Altres notícies sobre l’Arxiu Històric