El document, elaborat per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu bàsic inventariar, identificar barreres, pressupostar-ne la seva eliminació i marcar un pla d’etapes en els àmbits de la via pública i el transport.
Fotografia: Diputació de Barcelona

">

Vilassar ja disposa d'un nou Pla d'Accessibilitat

Última revisió 12-02-2021 15:28
18/05/2016

Pla mobilitatEl document, elaborat per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu bàsic inventariar, identificar barreres, pressupostar-ne la seva eliminació i marcar un pla d’etapes en els àmbits de la via pública i el transport.
Fotografia: Diputació de Barcelona

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ja disposa d'un nou Pla d'accessibilitat al municipi elaborat per la Diputació de Barcelona i que va ser lliurat pel diputat d'Infraestructures i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde, Xavier Godas. El document és una eina útil per prendre futures decisions relacionades amb la mobilitat en la via pública i el transport.

El Pla té l'objectiu bàsic d'inventariar, identificar barreres, pressupostar-ne la seva eliminació i marcar un pla d'etapes, de manera racional i planificada, en els àmbits de la via pública i els transports. Si bé es tracta d'un pla d'eliminació de barreres, bàsicament arquitectòniques, que dificulten la mobilitat per a diversos col·lectius de persones, alhora s'estableix com un pla de prevenció de barreres, establint criteris a utilitzar en les intervencions d'obra nova o de reforma que es portin a terme al municipi.

Els plans s'orienten a les millores de cara a l'autonomia personal dels col·lectius de persones amb discapacitat, i també preveu una millora de la qualitat de vida d'altres col·lectius, especialment la gent gran.

Font: Diari de la Discapacitat