Siguem positius. Amb aquesta crida es dóna a conèixer la tercera edició del Revela-T, l’únic festival del món dedicat exclusivament a la fotografia analògica. Els dies 19, 20 i 21 de juny de 2015 Vilassar de Dalt tornarà a ser l’escenari d’una explosió d’exposicions, tallers, xerrades i trobades al voltant de la fotografia analògica.

">

Torna el Revela't més positiu

Última revisió 12-02-2021 15:28
05/03/2015

revela't 15Siguem positius. Amb aquesta crida es dóna a conèixer la tercera edició del Revela-T, l’únic festival del món dedicat exclusivament a la fotografia analògica. Els dies 19, 20 i 21 de juny de 2015 Vilassar de Dalt tornarà a ser l’escenari d’una explosió d’exposicions, tallers, xerrades i trobades al voltant de la fotografia analògica.

La positivitat que vol ser l'eix de l'edició d'aquest any del Revela't ja queda retratada amb la imatge del festival 2015, cedida pel fotògraf nord-americà Quinn Jacobson.

Entre les novetats que el festival ha anunciat avui hi destaquen nous espais que ocuparà el Revela't com l'antiga nau tèxtil de cal Garbat, un edifici històric que s'insinua com una de les grans sensacions de l'edició d'aquest any: la planta baixa d'aquest immoble aportarà 1500 m2 de sabor industrial que esdevindran un marc idoni per a les diferents mostres que s'hi programin. Enguany també se suma als espais Revela't la Sala de l'antic Mercat Municipal, recuperada recentment com a espai cultural polivalent i on s'hi farà la inauguració del festival.

En el capítol dels noms que també s'han confirmat avui hi ha figures com Joana Biarnés, pionera del fotoperiodisme al nostre país i autora del mític reportatge sobre la visita dels Beatles a Barcelona (de la qual enguany s'acompleixen 50 anys); el periodista i còmic Andreu Buenafuente que presentarà a Vilassar de Dalt una mostra sobre cementiris de Nova Orleans; la fotògrafa Estela de Castro amb una exposició sobre fotògrafs, o artistes de la talla de Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Manel Úbeda, Rafael Navarro i Mariano Zuzunaga, que participaran d'una mostra-homenatge a Pere Formiguera.

A banda de la sèrie de microexposicions als aparadors dels comerços del poble que tan bona acollida va tenir l'any passat, també passaran pel Revela't exposicions de Julián Ochoa, Joan Porredon, Blanca Viñas, Kati Riquelme, José M. Magano i molts d'altres.
Novament el festival tornarà a ser punt de trobada i referent internacional en àmbits específics: s'ha potenciat la trobada de col•lodionistes, que després d'una setmana de convocar-se registra més de 50 inscripcions d'aficionats provinents dels EUA, Rússia, Colòmbia o Kènia entre altres. També s'ha programat una gran exposició de fotografies Pinhole amb un recull d'obres de tot el món.

Amb el lema d'enguany –Siguem positius!- i els primers tastos de la programació que s'han fet públics avui els organitzadors volen tornar a posar de manifest que, en contra del que auguraven els més negatius, la fotografia analògica és més viva que mai.

Tota la informació del Revela't 2015 clicant aquí.

Si voleu col·laborar amb el festival com a voluntaris podeu omplir aquest formulari.