Durant l’any 2014, el banc d’ajudes tècniques de l’àrea de Serveis Socials ha donat suport a una setantena de persones del municipi mitjançant la prestació d’Assessorament i Ajudes Tècniques.

">

Més de 70 persones es beneficien del banc d'ajudes tècniques dels Serveis Socials

Última revisió 12-02-2021 15:28
05/02/2015

ajudes tècniquesDurant l’any 2014, el banc d’ajudes tècniques de l’àrea de Serveis Socials ha donat suport a una setantena de persones del municipi mitjançant la prestació d’Assessorament i Ajudes Tècniques.

L'Ajuda Tècnica és el suport que necessita una persona amb mobilitat reduïda per guanyar autonomia, seguretat o qualitat de vida: crosses, cadires de rodes, llits articulats... El banc està ubicat a can Rafart i està coordinat des del Servei d’Atenció domiciliària per una terapeuta ocupacional especialitzada en ajudes tècniques i adaptacions de la llar.  

D’altra banda, a l’hospital de Sant Pere es fa l’inventari de les ajudes tècniques existents. D’aquesta manera es poden gestionar de forma més eficaç les sol•licituds que arriben al Banc.

L’objectiu és doble: d’una banda, es presten, durant un temps determinat, les ajudes tècniques a les persones de Vilassar que ho necessitin i, de l’altra, es recicla tot aquell material que estigui en bon estat.

Qui se’n beneficia?

• Persones que necessiten de forma puntual una ajuda tècnica.
• Persones que necessiten comprar alguna ajuda tècnica, però abans de comprar, volen provar diferents possibilitats.
• Persones que necessiten assessorament sobre ajudes tècniques i adaptacions de la llar.

De quines ajudes tècniques es disposa al banc?

Per al bany: taules de bany, alces WC, cadira de dutxa amb i sense rodes, renta cabells pel llit, cadira amb orinal.

Per a la mobilitat: cadires de rodes, caminadors d’interior i d’exterior, crosses, bastons i diferents coixins anti-escares.

Per a les activitats diàries: ajuda per a posar mitges i mitjons, per a vestir-se, ajudes per  a menjar i per a la higiene.

Per les transferències: taules de transferències, alces pel llit, cinturons, rampes telescòpiques per superar desnivells, cadira per pujar les escales.

Per a més informació:  Can Rafart: 937507135  (demanar per Mieke)