El Museu Arxiu ha finalitzat aquesta setmana la catalogació del Fons documental de La Massa. Els treballs d’ordenació i catalogació s’han allargat prop de tres anys des que al maig de 2013 se signés el conveni de col·laboració entre el propi Museu i La Massa.

">

Finalitza la catalogació del Fons documental de La Massa

Última revisió 12-02-2021 15:29
11/03/2016

Fons La MassaEl Museu Arxiu ha finalitzat aquesta setmana la catalogació del Fons documental de La Massa. Els treballs d’ordenació i catalogació s’han allargat prop de tres anys des que al maig de 2013 se signés el conveni de col·laboració entre el propi Museu i La Massa.

L’any 2013 el Museu Arxiu de Vilassar i La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc firmaven un Conveni de Col·laboració per al dipòsit i catalogació del Fons documental de l’entitat. En aquest acord s’establien les bases per  la salvaguarda i protecció del patrimoni documental d’una de les entitats més emblemàtiques de Vilassar, que al mateix temps és la impulsora del Teatre de la Massa de Guastavino, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Reglaments, estatuts, correspondència, mútua d’accidents, seccions de cultura, d’arqueologia, els inventaris del cafè, el cinematògraf.... tot plegat està catalogat dins el fons Històric de La Massa.  Després de dos anys d’ordenació i selecció de la documentació, s’ha pogut finalitzar la tasca gràcies a l’arxivera Alícia Xicota i al suport de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt.

Fons La Massa

Fons La Massa

Protegir els documents de les entitats i associacions locals és preservar la memòria col·lectiva com a poble i en aquesta línia el Museu Arxiu de Vilassar vol continuar treballant en altres fons documentals com el de la Cooperativa La Fraternal o el Casal Popular.

Amb la finalització d’aquest procés, el Fons de La Massa ja passa a formar part dels fons de l’Arxiu Històric catalogat i consultable com el dels Rajolers, el Fons de Falange o el de l’Estrella, a disposició d’estudiants i historiadors que a través de rescatar la tinta impresa de la nostra documentació en ajuden a conèixer i interpretar el nostre passat.