Amb l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal que regirà l’acció de govern durant aquest mandat, l’Alcalde reestructura el cartipàs municipal per tal d’adaptar-lo als projectes i línies estratègiques marcades pel document.

">

Es reestructura el Cartipàs municipal

Última revisió 12-02-2021 15:29
11/03/2016

AjuntamentAmb l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal que regirà l’acció de govern durant aquest mandat, l’Alcalde reestructura el cartipàs municipal per tal d’adaptar-lo als projectes i línies estratègiques marcades pel document.

Responent a les prioritats marcades pel PAM i amb la voluntat de concentrar-hi tota l'activitat municipal, el govern ha reestructurat aquesta setmana el Cartipàs.

Un dels principals canvis en les regidories és el traspàs de les responsabilitats en Cultura i Festes al Tinent d'Alcalde de Comunicació, Comunitat i Espai públic, Pau Morales. Amb aquest canvi es dota d'una major coherència l'àrea que té per una de les seves principals finalitats l'impuls de polítiques comunitàries i participatives, essent l'activitat cultural i el calendari festiu local elements troncals de la identitat vilassarenca. 

D'altra banda, tal i com marquen el propi PAM i el Pla Estratègic de Turisme aprovat en el darrer any del mandat anterior, un dels eixos prioritaris en el període 2015-2019 és la projecció exterior de Vilassar i la potenciació del turisme com a principal actuació de nova activitat econòmica al territori. El traspàs de les competències de Cultura i Festes a la Tinença de Pau Morales permetrà, doncs, que la regidora Paula Lloret pugui centrar-se en tota l'activitat turística que s'està gestant al municipi i que cada cop pren més volada. Aquest traspàs reforça el doble objectiu marcat pel PAM en l'activitat econòmica local: el desplegament industrial i l'impuls als serveis vinculats al turisme. Lloret, a més a més, reforça les seves competències en les polítiques d'infància, joventut i famílies, passant a ser responsable del Centre Obert, fins ara inclòs en la regidoria de Serveis Socials. És voluntat del govern que les polítiques de Cicle de Vida prenguin protagonisme i centrin una nova perspectiva de les polítiques públiques a Vilassar. 

La regidora Carola Llauró, que ja tenia responsabilitats en Via Pública, Obres i Serveis, reforça la responsabilitat del procés de millora de l'administració, fet que implica el control dels procediments de gestió del conjunt de serveis i equipaments públics. I en congruència amb això, passa a ser la responsable dels projectes d'eficiència en matèria energètica, aspecte clau en la disminució de la despesa corrent.

Els serveis d'Ocupació i Inserció laboral s'inclouen a partir d'ara dins de l'àrea de Serveis Socials, sota la responsabilitat de la regidora Maria Lluïsa Ruhí, qui treballarà amb l'Alcalde per fer virar els serveis ocupacionals cap a una orientació promocional que impliqui la connexió entre oferta i demanda de treball en el marc del mercat laboral vilassarenc. Per la seva banda, el regidor Josep Carlos, se centra en Esports, Prevenció i Seguretat ampliant les seves competències en Transports i projectes d'estacionament vinculats a les polítiques de mobilitat. El Tinent d'Alcalde Benet Oliva inclou en les seves carteres d'Urbanisme i Hisenda, la planificació i gestió del patrimoni local, de manera coherent amb la presidència del Museu-Arxiu Municipal.

Finalment, l'Alcalde, Xavier Godàs, assumeix la coordinació del desplegament del Pla d'Acció Municipal i el desenvolupament de tota la planificació estratègica municipal, ampliant les seves responsabilitats directes en aquest àmbit amb l'assumpció dels  Plans locals d'Habitatge, Equipaments i Atenció a la Dependència.  

Aquesta reestructuració, que podeu consultar de manera íntegra en el document adjunt, respon, també, a un objectiu concret: abandonar progressivament el treball per àrees per transitar cap al treball per projectes, guanyant així en transversalitat, treball en equip i operativitat. És per aquest motiu que s'ha dut a terme una revisió del PAM a fi i efecte que cadascuna de les seves accions tingui un regidor o regidora ponent seguit de les col·laboracions d'altres regidories vinculades a l'acció concreta. Aquesta voluntat de treball en equip es complementarà amb els nous consells de participació i amb la interlocució amb la ciutadania en el desplegament de l'acció de govern.