Amb motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi van organitzar, divendres passat, diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

">

La Pau, un desig de les escoles de Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:29
01/02/2016

Dia de la PauAmb motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, les tres  escoles  de primària del municipi van organitzar, divendres passat, diverses activitats per commemorar i donar sentit a aquest dia.

L'IE Sant Jordi, com ja és habitual, va sortir al carrer i es va desplaçar fins al local de Càritas per fer-hi arribar els productes de neteja i d’higiene personal que les famílies aporten cada any per col•laborar amb aquesta activitat. Tot seguit, els alumnes  i professors es van concentrar a la plaça de la Vila per llegir el manifest i penjar del balcó de l’Ajuntament un seguit de garlandes formades per petits coloms de colors, símbol de Pau.    

Dia de la Pau a l'IE Sant Jordi

Dia de la Pau a l'IE Sant Jordi

D’altra banda, l’acte de commemoració del Dia de la Pau de l’escola La Nova Immaculada va tenir  lloc, com ja és habitual, al mateix centre. Els alumnes van confeccionar un gran mural on es podia llegir la paraula Pau en diferents idiomes. En acabat, es van concentrar al pati per fer la lectura del manifest.

Dia de la Pau a l'escola Immaculada

Dia de la Pau a l'escola Immaculada

Fotos: Escola La Immaculada

Finalment, l’escola Francesc Macià va fer un acte conjunt amb tots els cursos al patí del centre. Allà els alumnes van construir un gran mosaic en forma d'espiral sobre la Pau i petits trencaclosques de paper formant paraules com felicitat, amistat...

dia de la Pau francesc Macià

El DENIP va ser creat fa 50 anys i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violència i pacificadora.