L’IE Sant Jordi i l’Ajuntament de Vilassar han signat un conveni de col•laboració per portar a terme el projecte de Servei Comunitari impulsat per la Generalitat de Catalunya.

">

L'IE Sant Jordi col·labora amb els Serveis Socials en el marc del projecte de Serveis Comunitaris

Última revisió 12-02-2021 15:29
28/01/2016

Signatura conveniL’IE Sant Jordi i l’Ajuntament de Vilassar han signat un conveni de col•laboració per portar a terme el projecte de Servei Comunitari impulsat per la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquest conveni és establir els termes de la col•laboració entre el centre educatiu i l’Àrea d’Educació i la de Serveis Socials de l'Ajuntament per desenvolupar el Projecte de Servei Comunitari. Els alumnes de 4t d’ESO són els que estaran al capdavant del projecte amb els usuaris del Casal de Dia i de l’Hospital de Sant Pere. La finalitat és facilitar que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Serveis comunitaris Ie Sant JordiEl servei comunitari veu l’alumne com un agent de canvi capaç de transformar l’entorn en que viu. En aquest sentit, s’impulsa el projecte incidint en el seu caràcter transformador i de millora de la cohesió social externalitzant valors com l’empatia, la paciència, la responsabilitat i la constància.

Aquest projecte, inclòs com a matèria obligatòria en el currículum escolar, combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. Al llarg de dos mesos, els alumnes hauran de preparar, guiar i executar amb les persones grans diferents tallers que van des del teatre, passant per la costura i les manualitats fins els jocs de taula i la música.

A partir d’aquí, seran els usuaris dels Casal de Dia i de l’Hospital els que avaluaran als alumnes segons el desenvolupament de les activitats.  

La signatura del conveni va tenir lloc dimecres 27 de gener a l’Ajuntament amb els representants de l’IE Sant Jordi, Jordi Gomis i Xavier Vilà, i l’alcalde, Xavier Godàs i la regidora d’Educació, Maria Lluïsa Ruhí.

Conveni signat: