El projecte SardaTic es va iniciar a l'escola Francesc Macià el 2011 de la mà de la mestra de música, Eva Martínez i ben aviat es va començar a treballar conjuntament amb les altres dues escoles del municipi, la Immaculada i l’IE Sant Jordi. L'objectiu era fer arribar la sardana i la Cobla als més petits i així s’ha fet. Actualment el projecte es porta a terme a més de 45 centres de Catalunya.

">

El projecte local SardaTic s'ha obert a més de 45 escoles de Catalunya

Última revisió 12-02-2021 15:29
17/11/2015

SardaTicEl projecte SardaTic es va iniciar a l'escola Francesc Macià el 2011 de la mà de la mestra de música, Eva Martínez i ben aviat es va començar a treballar conjuntament amb les altres dues escoles del municipi, la Immaculada i l’IE Sant Jordi. L'objectiu era fer arribar la sardana i la Cobla als més petits i així s’ha fet. Actualment el projecte es porta a terme a més de 45 centres de Catalunya.

El Departament d''Ensenyament ha valorat molt positivament el SardaTic com a projecte pedagògic destacat i l'ha inclòs dins la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Aquesta setmana han fet públic el reportatge que van venir a gravar en el desenvolupament del projecte a l'escola Francesc Macià.

SardaTIC ofereix la possibilitat que vàries escoles treballin conjuntament, durant dos trimestres i de forma telemàtica a través d'un blog, preparant els seus alumnes de 3r, 4t, 5è i/o 6è per una ballada que es realitza al final del projecte en un Aplec o ballada sardanista, alhora que aprenen moltes coses sobre la sardana i la cobla. Actualment ja són més de 45 escoles de 20 pobles catalans que ho treballen en el seu currículum escolar.

Podeu veure el reportatge eleborat pel Departament d'Ensenyament en aquest enllaç.