L’Ajuntament de  Vilassar de Dalt se suma a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

">

Vilassar de Dalt amb les persones refugiades

Última revisió 12-02-2021 15:29
12/11/2015

RefugiatsL’Ajuntament de  Vilassar de Dalt se suma a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Atenent a la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l'èxode massiu de refugiats procedents de l'Orient Mitjà - i especialment de Síria- que actualment protagonitzen un dels pitjors drames humanitaris del segle XXI, l'Ajuntament de Vilassar va participar el passat mes de setembre a la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament on es va acordar una estratègia coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania per a donar suport i acollida a les persones refugiades.  

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ja ha posat en funcionament diverses línies d'actuació: la creació d'una taula de suport als refugiats, la recollida d'aportacions econòmiques, un programa d'accions de sensibilització i la pròpia acollida de persones refugiades.

Creació d'una taula de suport als refugiats
Entitats i voluntaris ja s'han reunit per crear un grup de treball que impulsi les diferents campanyes i coordini les accions de sensibilització. Properament es farà una nova convocatòria per captar més voluntaris.

Recollida d'aportacions econòmiques destinades a desenvolupar accions de suport en origen
L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha realitzat una primera aportació de 500 € a la campanya del Fons Català que se centra en cinc eixos: l'assistència en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planificació i gestió de l'acollida i programes de sensibilització.

Entitats i ciutadans també poden participar en aquesta campanya i fer les seves aportacions solidàries als següents comptes del Fons Català de Cooperació.

  • Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510
  • Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Totes les aportacions que rebi el Fons Català formaran part d'un fons comú i es destinaran a accions concretes i projectes presentats per les entitats humanitàries i als municipis implicats a les fronteres afectades per la crisi.
Es recomanen les aportacions econòmiques abans que les campanyes de recollida de materials perquè les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància.

Programa d'accions de sensibilització
Es programaran un conjunt d'accions de sensibilització i formació amb l'objectiu de fer evident al conjunt de la societat, i especialment als més joves, els motius, les conseqüències i la corresponsabilitat de la nostra societat entorn als conflictes actuals i els fenòmens de la immigració i els refugiats.

Acollida
Vilassar de Dalt vol ser municipi d'acollida i en la moció presentada en el Ple de setembre es van definir els recursos que l'Ajuntament pot posar a disposició dels refugiats. Es tracta d'una casa per a 6 persones i la cobertura dels serveis bàsics d'alimentació, salut, escolarització dels infants i l'aula d'acollida per als adults.

En qualsevol cas es continua a l'espera de conèixer quina serà la distribució de les persones refugiades que es preveu que arribin a Catalunya en els propers mesos.

Per a més informació http://monlocalrefugiats.weebly.com/