Un any més, Vilassar va sortir al carrer la jornada prèvia a l'11 de Setembre, per commemorar la Diada de Catalunya en un acte que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre.

">

Vilassar de Dalt commemora la Diada Nacional de Catalunya

Última revisió 12-02-2021 15:30
11/09/2015

Commemoració de la Diada a VilassarUn any més, Vilassar va sortir al carrer la jornada prèvia a l'11 de Setembre, per commemorar la Diada de Catalunya en un acte que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre.

L'acte, organitzat per la Taula del 27S i l'Ajuntament de Vilassar, va començar a la tarda amb el concert dels vilassarencs Laia's Band. Tocades les 8 del vespre, representants polítics locals van penjar l'estelada del balcó de l'Ajuntament i es va donar l'inici a la marxa encapçalada pels gegants de Vilassar. Una gran senyera de 30 metres de llargada es va obrir pas pels carrers de la vila fins la plaça Onze de Setembre.

Commemoració de la Diada a Vilassar - concert

Commemoració de la Diada a Vilassar - Penjada estelada

Commemoració de la Diada a Vilassar

Commemoració de la Diada a Vilassar

Un cop allà es va fer la lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya 2015, aquest any a càrrec del vilassarenc, Martí Sancliment. L'acte va prosseguir amb l'ofrena floral que entitats, partits polítics i Ajuntament van fer al monument de Rafael Casanova.

Commemoració de la Diada a Vilassar - manifest

Commemoració de la Diada a Vilassar - ofrena

L'esbart dansaire de Premià de Dalt va voler acompanyar el poble de Vilassar en aquesta commemoració oferint un tastet de ball acompanyat de la música d'un violí. El Cant dels Segadors, dirigit per Joaquim Miranda, va tancar l'acte més institucional de la Diada.

Commemoració de la Diada a Vilassar

Commemoració de la Diada a Vilassar - havaneres

La festa, però, va continuar amb les havaneres del grup Serra de Marina que van voler posar la seva música en la celebració d'enguany. I com no pot ser d'una altra manera, les havaneres van anar acompanyada d'un got de rom cremat per a tots els assistents.