">

El Centre Obert obre una nova etapa a l'Espai Cívic Les Escoles

Última revisió 12-02-2021 15:31
12/06/2015

Per fer balanç dels seus 18 anys d'història i amb motiu del seu recent trasllat al nou Espai Cívic Les Escoles, el Centre Obert ha elaborat un vídeo amb imatges de les seves activitats, els seus usuaris i les seves diferents seus.

El centre obert  funciona des del  1997 amb la voluntat de treballar la prevenció i donar suport a nois i noies del municipi i a les seves famílies durant la etapa de la pre-adolescència i adolescència. Durant aquests darrers anys han passat molts nois i noies que han necessitat suport i orientació del servei.

El centre obert ha passat per diverses etapes i espais físics durant aquests anys:

  • 1997-2011: el centre obert comença la seva activitat a les antigues cases dels mestres del c/ Ravalet. Aquest espai no reunia les condicions adequades ja que hi havia moltes barreres arquitectòniques i espais poc acondicionats per a realizar la intervenció sòcioeducativa del servei.
  • Al Gener del 2011 el centre obert es trasllada a l'antiga escola Francesc Macià al C/ Joan Maragall de manera provisional on les condicions del Centre Obert milloren notablement.
  • És  finalment a l'Octubre del 2014 quan el Centre Obert es trasllada al edifici municipal “ Les escoles, espai cívic” com a espai referent i definitiu d'atenció a les persones del municipi.

Els factors de qualitat que han millorat el servei són:

  • La qualitat de les instal.lacions, aquesta  facilita la nostra intervenció i resposta dels nostres menors/famílies.
  • La distribució dels espais i millora d'aquests en funció de la tipología de les persones que acull, això fa que es tracti d'un edifici funcional que respon a les necessitats de les persones.
  • La proximitat amb el municipi, fa que el centre obert estigui més integrat al poble i per tant  la participació i assistència siguin més elevades.
  • La convivència  amb d'altres serveis municipals i entitats del municipi  facilita el treball tranversal  , també facilita que el nostre recurs sigui més conegut més al municipi i tingui un caire més normalitzador.