La Biblioteca de Can Manyer, a Vilassar de Dalt i la Joan Maragall, al barri de Sant Gervasi de Barcelona son les dues principals guanyadores dels Premis Catalunya Construcció, atorgats pel Col•legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), lliurats en el transcurs de “la Nit de la Construcció”, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i Maria Rosa Remolà, presidenta del Col•legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), al Gran Teatre del Liceu.

">

La Biblioteca can Manyer és una de les guanyadores dels premis Catalunya Construcció

Última revisió 12-02-2021 15:31
10/06/2015

biblioteca can ManyerLa Biblioteca de Can Manyer, a Vilassar de Dalt i la Joan Maragall, al barri de Sant Gervasi de Barcelona son les dues principals guanyadores dels Premis Catalunya Construcció, atorgats pel Col•legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), lliurats en el transcurs de “la Nit de la Construcció”, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i Maria Rosa Remolà, presidenta del Col•legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), al Gran Teatre del Liceu.

premis construccióEls Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col•legi d’Aparelladors de Barcelona per 12è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció. Els Premis compten amb el suport del Consell dels Col•legis d’Aparelladors de Catalunya i l’Arquinfad.

El total de candidatures presentades en aquesta 12a edició ha estat de 81, presentades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2013 i 2014. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 17 finalistes en les quatre categories.

En la categoria d’Intervenció en edificació existent, el premi se l’han endut Lluís Dilmé, Xavier Fabré i Francesc Xairó per la Biblioteca de Can Manyer, a Vilassar de Dalt. En aquesta obra, el jurat ha valorat “el profund respecte per l’edifici preexistent i com els tècnics han anat resolent els problemes plantejats sense malmetre l’antic caràcter, tot incorporant noves funcionalitats i posant en valor elements del patrimoni industrial com el magnífic paviment de mosaic hidràulic preexistent”. En aquesta categoria el jurat ha concedit una Menció Especial per a Lola Domènech i Teresa Galí per la Remodelació del Passeig de Sant Joan de Barcelona, que el jurat ha considerat com “un exemple d’intervenció i millora de l’espai públic urbà”.

El jurat ha premiat la candidatura formada per Francesc Medina, Natàlia Crespo, David Baena, Toni Casamor, Manel Peribáñez i Maria Taltavull per la direcció d’execució de la Biblioteca Joan Maragall, al barri de Sant Gervasi de Barcelona.En el seu veredicte, el jurat ha destacat “la consecució d’una obra complexa amb un elevat nivell de qualitat, ben construïda i executada que, malgrat les dificultats i els impediments provocats per la crisi del sector, han aconseguit uns bons resultats de planificació i cost, així com una obra de gran qualitat arquitectònica”.

En la categoria d’Innovació en la construcció, el premi l’ha guanyat la candidatura formada per David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros, Roger Tudó, Claudi Aguiló, Albert Domingo i Neus Duplà, pel nou Centre de Recerca ICTA-ICP de la Universitat Autònoma a Bellaterra. El jurat ha valorat molt positivament “el treball interdisciplinari d’un equip de tècnics que han pensat l’edificació de manera integrada, això és, les estructures, instal•lacions i acabats, de manera que cada un d’aquests capítols col•labora amb la màxima eficiència del conjunt i oferint una imatge final unitària”.
Finalment, en la categoria de coordinació de seguretat i salut, s’ha premiat Òscar Gràcia per la Coordinació de seguretat i salut en la construcció de l’Escola Sant Llàtzer de Tortosa. El jurat destaca “l’actitud proactiva del coordinador de seguretat que, davant les dificultats que presenta una solució difícil, planteja un marc de control més complet i estricte que troba en una normativa estrangera i que li permet abordar la prevenció de riscos des d’una nova perspectiva”.

També es va lliurar el Premi Especial a la Trajectòria Professional, que en aquesta edició es va concedir a Toni Cumella i Vendrell, ceramista. El jurat va destacar “la seva tasca continuada al capdavant de l’empresa Ceràmica Cumella, per la seva estimació a l’ofici que segueix la tradició familiar i per la seva aportació meritòria a l’arquitectura i la construcció d’avantguarda, així com en l’àmbit de la restauració monumental, en els quals ha sabut combinat tradició i innovació”.