El vilassarenc Ferran Folch publica el llibre Com explicar Catalunya a un foraster

Última revisió 12-02-2021 15:32
28/04/2015

L'autor local Ferran Folch, conegut per la seva faceta de guionista en diferents sèries televisives, acaba de publicar un llibre divulgatiu amb l'editorial L'Arca, Redbook.

portada llibreEn Genís, un home normal i corrent, accepta el repte d’explicar a un foraster com som els catalans, perquè som d’aquesta manera i què val la pena apuntar-se. L’home no sap per on començar, però de seguida descobreix el plaer d’ensenyar la pròpia casa i acaba fent-se més preguntes que el visitant. Tot allò que en Genís dóna per fet, per suposat o per sabut pot resultar enigmàtic, estrany i fins i tot grotesc per qui ve de fora.
En aquest llibre s’hi recull una pila incompleta, desordenada i esbiaixada d’elements que configuren un retrat dels catalans. Què ens defineix més, el nostre folklore, el que mengem o el tipus de gos que tenim? Si ens diuen garrepes i antipàtics, ens hem de preocupar? Som els millors en alguna cosa? De vegades, en presentar-nos davant dels altres, descobrim coses de nosaltres mateixos que ens vénen de nou.