En un acte celebrat a la sala d'actes de la biblioteca de can Manyer, la vilassarenca, Matilde Cabiscol, va rebre l'agulla de la Dona, un reconeixament que anualment fa l'Ajuntament a una dona del municipi coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

">

Matilde Cabiscol, rep l'agulla de la Dona 2015

Última revisió 12-02-2021 15:32
09/03/2015

Dia dones 2015En un acte celebrat a la sala d'actes de la biblioteca de can Manyer, la vilassarenca, Matilde Cabiscol, va rebre l'agulla de la Dona, un reconeixament que anualment fa l'Ajuntament a una dona del municipi coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

El passat dissabte 7 de març, Vilassar de Dalt va celebrar l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones en un nou escenari, la nova biblioteca de can Manyer. Un acte que va comptar amb una xerrada sobre el feminisme més reivindicatiu a càrrec de l'escriptora Isabel-Clara Simó. Simó va parlar de la seva experiència en la lluita per a la igualtat, va exposar les diferències entre sexes en clau d'humor, va exposar el paper de la dona en la novel·la i va deixar palès tot el que ha aconseguit la dona al llarg de la història per aconseguir ser lliures, fet que considera essencial perquè una societat pugui avançar.  

Dia dones 2015

Dia dones 2015

Tot seguit, la regidora de Serveis Socials, Maria Lluïsa Ruhí, i l'alcalde, Xavier Godàs, van lliurar l'Agulla de la Dona 2015 a Matilde Cabiscol, per ser una dona treballadora, implicada en la vida social del poble i del seu barri, Can Salvet. La seva gran amiga, Dolors Bonet, va voler completar el reconeixement amb la lectura d'un escrit dedicat a ella.

Matilde

Va néixer a Albesa, provincia de Lleida, l'any 1940. El seu germà Atònio va arribar primer a Vilassar, després ho va fer ella i els seus pares: ella tenia 15 anys. Al cap d'un any ja treballava a la fàbrica de Ca l'Amadeu (Samaranch), fins que va marxar a treballar al Bar Dolmen, que els seus sogres van inaugurar l'any 1961. A dia d'avui encara hi dóna un cop de mà quan fa falta.

Es va casar amb en Josep Piferrer, tenen 3 filles i 6 néts, que li donen la vida! Col·labora amb moltes activitats del poble de Vilassar: a l'Església, a la Festa Major, a la Fira contra el Càncer, a l'Hospital de Sant Pere, a l'Associació de veïns de Can Salvet (que ella i uns veïns van engegar l'any 1997), i encara li queda temps per fer Tai Xi, Xi Cum...

En fi... a tot allò que se li demani ella hi participa de bon grat. És molt activa, no para mai, molt treballadora. També li agrada el teatre, anar d'excursions i viatjar amb la seva amiga Dolors Bonet. Però el que més li agrada és reunir a la familia al voltant seu i disfrutar dels néts. Nosaltres diem que és hiperactiva: que tingui salut i per molts anys!

Dia dones 2015

Dia dones 2015

Per concloure l'acte, alguns dels alumnes de l'Aula de Música de Vilassar de Dalt van oferir un petit concert als assitents.

Dia dones 2015

Dia dones 2015