Ja sigui laboral o festiu, la diada de Sant Antoni Abat és una de les festes ineludibles pels vilassarencs i vilassarenques.  Un any més,  el 17 de gener, ha fet sortir centenars de persones al carrer per reviure la festa del Tres Tombs, un dels actes més concorreguts de la jornada.  

">

Vilassar compleix, un any més, amb la tradició d'honorar Sant Antoni Abat

Última revisió 12-02-2021 15:33
19/01/2015

Sant Antoni AbatJa sigui laboral o festiu, la diada de Sant Antoni Abat és una de les festes ineludibles pels vilassarencs i vilassarenques.  Un any més,  el 17 de gener, ha fet sortir centenars de persones al carrer per reviure la festa del Tres Tombs, un dels actes més concorreguts de la jornada.  

El poble de Vilassar de Dalt va complir, un any més, amb la tradició i va fer honor a Sant Antoni Abat celebrant una de les festes més arrelades i participatives de la vila.  Els actes van començar a les 9 del matí amb la benedicció dels panets a l'Església de la mà del mossèn Jordi Illa. Tot seguit, les campanes acompanyades de les notes de La Principal de la Bisbal anunciaven l'inici de la festa amb la salutació entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats municipals davant la porta del consistori.

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

A mig matí, la comitiva de la festa, encapçalada per la Principal de la Bisbal, va obrir camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans del portant d’enguany,  en Xavier Herrero Llobera  acompanyat de Raquel Llobera Fajarnes com a capitana de bandera i les cordonistes, Ruth Llobera Fajarnes i Ivet Llobera Ylla. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l’església on Mossèn Jordi Illa va celebrar l'Ofici Solemne en honor a Sant Antoni Abat amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

Al punt del migdia, va arribar un dels moments més concorreguts de la festa. Un centenar de cavalleries van prendre els carrer de la vila durant els tradicionals Tres Tombs. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d'on es feina la venda de panets beneïts.

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert, un concert cantat i el ball de fi de festa que omplir de gom a gom el Centre Recreatiu l’Aliança.  


Podeu veure imatges de la jornada en el següent enllaç de facebook