El Ple aprova el canvi d'ubicació dels futurs serveis funeraris

Última revisió 12-02-2021 15:55
27/11/2014

Davant la necessitat d'arribar a un màxim consens social i polític en la ubicació d'uns serveis adjudicats i necessaris pel municipi, el Ple de l'Ajuntament ha aprovat amb 10 vots a favor i un en contra el canvi d'ubicació dels futurs serveis funeraris.

Els 8 regidors de l'equip de govern (GEVD, OXV, ERC, PSC i regidor no adscrit) i els regidors de CiU han donat suport a la proposta, així com els representants de les plataformes opositores. Un portaveu dels veïns –un bon nombre dels quals han assistit a la sessió plenària- ha felicitat el govern per la decisió que ha interpretat com un nou inici en el procés de diàleg. De la mateixa manera ha mostrat la plena disposició de les plataformes a dialogar. Per la seva banda, el representant de la CEV s'ha mostrat contrari al projecte. La regidora del PP i un dels tres regidors de CiU han excusat la seva assistència al ple. 

L'empresa concessionària del servei, Complex Funerari Maresme SL, ha accedit al trasllat dels serveis a uns terrenys situats al polígon Riera de Vilassar de Dalt (PP12) que suposarà l'inici d'un període de replantejament del projecte i la tramitació dels corresponents expedients, especialment la modificació puntual del POUM, uns procediments on es garantirà la informació pública per tal que es puguin presentar les al•legacions, reclamacions i suggeriments que els vilassarencs i vilassarenques creguin convenients. 

En la moció aprovada aquest dijous també s'ha acordat donar per finalitzats els treballs de la Comissió de Seguiment creada davant l'oposició veïnal al projecte amb la voluntat d'arribar a acords en el desenvolupament del projecte. En aquest sentit, l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs ha afegit que aquesta comissió no ha estat tan productiva com hauria desitjat i s'ha mostrat esperançat davant un futur debat serè i amb dades contrastades a partir d'audiències públiques i conferències d'especialistes. 

Des de l'Ajuntament s'està convençut de la necessitat d'aquest projecte. Un projecte que comprendrà la possibilitat de disposar d'uns serveis funeraris de qualitat en el territori.