Tal i com es va comprometre durant la primera reunió informativa sobre el complex funerari el passat mes de juliol, l’alcalde, Xavier Godàs, ha decidit iniciar els tràmits per la convocatòria d’una consulta sobre el futur del crematori. Godàs ha pres aquesta decisió després de copsar que el diàleg amb els detractors d’aquest projecte no avança.  

">

L'alcalde convocarà una consulta ciutadana per decidir el futur del crematori

Última revisió 12-02-2021 15:55
20/11/2014

Nou complex funerariTal i com es va comprometre durant la primera reunió informativa sobre el complex funerari el passat mes de juliol, l’alcalde, Xavier Godàs, ha decidit iniciar els tràmits per la convocatòria d’una consulta sobre el futur del crematori. Godàs ha pres aquesta decisió després de copsar que el diàleg amb els detractors d’aquest projecte no avança.  

El ple d’aquest mes servirà per iniciar els tràmits de la consulta ciutadana que se celebrarà el mes de febrer del 2015. Tot i que la responsabilitat última ha de ser del govern municipal, els veïns i veïnes del municipi podran decidir si volen o no el crematori en el futur equipament funerari. Un projecte que ja ha estat aprovat i adjudicat per una àmplia majoria del ple, però que actualment està aturat fins que no prosperi un diàleg serè i fonamentat entre les dues parts.

Per ara les posicions estan enrocades tot i l’extensa documentació facilitada per l’Ajuntament. Aquests informes, avalats per la Generalitat de Catalunya, posen de manifest que, igual que la quarantena de crematori que ja funcionen al país, la instal•lació garantirà totes les mesures mediambientals i de salut per les persones. Mesures sense les quals, l’alcalde assegura que no tiraria endavant el projecte.

El futur complex funerari va començar a projectar-se fa quatre anys i ha passat totes les fases del procés administratiu. La necessitat d’aquest servei ha anat en augment després de detectar  que en els pròxims anys la capacitat de l'actual cementiri parroquial -propietat del Bisbat- quedarà obsolet. En aquest sentit, el consistori vol aprofitar el nou projecte de cementiri per incloure un tanatori, sales de vetlles laiques i també un crematori, entre d'altres serveis. Tot un equipament que preveu una inversió de 4,5 milions d’euros que aniria a càrrec de l'empresa concessionària i el cànon que cobraria l'Ajuntament seria d'1,2 milions d’euros.

Contextualització dels serveis funeraris a Vilassar


Posició del govern respecte als nous serveis funeraris


Més informació a: http://www.vilassardedalt.org/document.php?id=7896