L’Associació Petits i Grans de Vilassar ha instal•lat una caixa amb joguines a cinc parcs infantils del municipi, adherint-se així a la Campanya "Social Toy". L’objectiu és que els nens i nenes comparteixin el material i el retornin a la caixa.

">

Petits i grans omple els parcs de Vilassar de joguines comunitàries

Última revisió 12-02-2021 15:56
01/10/2014

petits i gransL’Associació Petits i Grans de Vilassar ha instal•lat una caixa amb joguines a cinc parcs infantils del municipi, adherint-se així a la Campanya "Social Toy". L’objectiu és que els nens i nenes comparteixin el material i el retornin a la caixa.

Es tracta de caixes de plàstic que contenen joguines per a compartir en l’espai públic i que han estat col•locades de forma voluntària per mares i pares per l’ús i gaudi de tota la mainada.Pales, rasclets, pots reciclats, culleretes, motllos i cullerots de plàstic són algunes de les joguines segures que conformen aquesta caixa comunitària.
L’objectiu és que els nens i nenes comparteixin el material i el retornin a la caixa. També que aquesta no acabi mai buida i que el parc quedi ordenat. Joguines i caixes estan etiquetades i contenen informació sobre el projecte i el seu funcionament. Petits i Grans s’encarregarà de la seva supervisió i manteniment periòdic.

petits i grans

petits i grans

La iniciativa "Social Toy", emmarcada dins del moviment del consum col•laboratiu que promou l’ús comunitari de béns, serveis i coneixement, va néixer fa un any i mig a Barcelona i s’està estenent força ràpid a molts parcs de la ciutat i de la seva àrea metropolitana.
La finalitat última de la proposta és educar els nens en el civisme i el consum responsable. Les caixes de joguines comunitàries permeten experimentar a través del joc certs valors, com ara el compartir, el respecte als altres i el respecte per l’espai públic.