BAN d'alcaldia sobre la prevenció d'incendis i pirotècnia per la revetlla de Sant Joan de 2022

Última revisió 21-06-2022 13:39
21/06/2022

Amb motiu de l'alt risc d'incendis, queda prohibit el llançament de coets, focs, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc i puguin enlairar-se i no s'autoritzaran fogueres excepte la foguera de Sant Joan de l'Ajuntament a can Rafart.

Amb un BAN d'alcaldia publicat aquest dimarts 21 de juny, es posa de manifest que davant l'alt risc d'incendis d'aquests dies cal extremar les precaucions. Per això es prohibeix el llançament de coets i es restringeixen les fogueres. Pots llegir el BAN a continuació:

Us recordem el perill que comporta la utilització de pirotècnia al nostre municipi, en especial durant la revetlla de Sant Joan.

Aquest any els episodis de sequera i les altes temperatures que estem patint fan que el terreny sigui un sistema molt fràgil i qualsevol ignició, per petita que sigui, pot iniciar un incendi que es pot propagar a gran velocitat.

Per això, és imprescindibles incrementar la vigilància i les condicions de seguretat de les fogueres i el llançament de coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

Aquesta Alcaldia, per a la seguretat dels veïns, d’acord amb els articles 15 i 16 del Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, pel fet que ens trobem en un municipi amb masies i nuclis de població situats a menys de 500 metres de terreny forestal, disposa les següents mesures que s’estendran durant tot el període d’estiu:

  • No s’autoritzarà l’encesa de fogueres excepte la foguera de Sant Joan que organitza l’Ajuntament de Vilassar de Dalt.
  •  Resta prohibit el llançament de coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc i puguin enlairar-se.
  • Es recomana restringir el llançament de petards, traques i bombetes el dia de la revetlla sempre en espais segurs i lluny de focus d’incendis, i tenint en compte l’afectació que el soroll pot tenir sobre col·lectius sensibles, nadons i animals domèstics.

No obstant les prohibicions anteriors, es podrà sol·licitar autorització al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACAAR) de la Generalitat de Catalunya. La qual cosa es fa pública per tal que sigui coneguda per tothom i és d’obligat compliment